На живо

7

Започна новият сезон на Master зона

Обедната кулинарна рубрика се излъчва в шоуто "От 10 до 2 с Нейа", всеки делничен ден около 12:30 ч. по радио N-JOY

Публикувано на 05 Март 2024
Започна новият сезон на Master зона
Снимка: bTV Media Group

В шоуто "От 10 до 2 с Нейа" радио N-JOY започна новият сезон на обедната кулинарна рубрика Master зона.

Мелят Кенан, слънчевото момиче от Варна, което зрителите на bTV познават от участието й в MasterChef 8, даде началото със своето гостуване в делничната седмица от 19 до 23 февруари.

Мели ни предложи идеи за бюджетно готвене под 10 лева, сподели с нас как да разнообразим вегетарианските ястия, припомни ни рецепта за тараназатвори сезоните в буркан и ни разказа повече за солта и нейните видове.

Евтим Стоянов, колегата на Мелят от телевизионното шоу, ни разходи в района на Созопол в седмицата от 26 фувруари до 1 март.

От него научихме какво е дамга и трахана, как се прави чироз от зарган, паламуд лакерда, консерва Ропотамо и ни разказа за барбуна. Той също така навлезе по-дълбоко в темата за осоляването на риба и умами вкуса.

Настоящият носител на титлата MasterChef България също взе участие в рубриката Master зона и в седмицата от 4 до 8 март ни подготвя за пролетта с идеи за здравословно хранене.

Сред рецептите, които ни предложи Марианна Александрова са салата Уолдорфсупа с мисо бульон, ефектна рецепта с бяла рибависокопротеинова солена торта, както и диетичен чийзкейк

Слушайте я и в следващия епизод на рубриката Master Зона" в шоуто "От 10 до 2 с Нейа", около 12:30 ч. по радио N-JOY.

Ключови думи: