На живо

7

Мелят от MasterChef 8: За зимнината и едно сладко от моркови

Master Зона - кулинарната рубрика по радио N-JOY - през тази седмица протича в компанията на Мелят Кенан от осми сезон на MasterChef

Публикувано на 22 Февруари 2024
Мелят от MasterChef 8: За зимнината и едно сладко от моркови
Снимка: Melyat Личен архив

Master Зона - кулинарната рубрика по радио N-JOY - през тази седмица протича в компанията на Мелят Кенан от осми сезон на MasterChef.

Нейа и Мели продължиха разговора за ферментацията, за която стана дума в епизода в сряда и разгърнаха темата в посока зимнина или как да затворим сезона в буркан. Един от традиционните за нашата страна продукти, без които не можем зимата, е киселото зеле. 

Друг продукт, на който се разваме през студения сезон, е консервираният домат. Ако предвидливо сме се подготвили в летните месеци, то през зимата ще имаме под ръка доматен сос, който ще можем да си ползваме за супа, яхния или натурално. 

Мелят призова да пазим традицията в консервирането на храни, да запазим спомените от бабите и да търсим стари рецепти, които да опизим за поколенията.

За настоящия сезон младата кулинарка ни предложи да си направим морковено сладко. Необходимите за него продукти са моркови, портокали и захар. Готовият продукт пък може да е перфектното допълнение към домашния чийзкейк.  

Научете повече за това от аудиофайла на страницата.  

Търсете Мелят в Instagram и Facebook и не се колебайте да споделите с нея старите рецепти и на вашите баби. 

 

Очаквайте новия епизод на рубриката "Master Зона" в шоуто "От 10 до 2 с Нейа" и четвъртък около 12:30 ч. по радио N-JOY.

Ключови думи: