Лидия Петкова MasterChef 7 гостува на водещата Нейа в рубриката MasterЗона по радио N-JOY.
Бесарабската българка се мести от Молдова в България преди 20 години. По професия е филолог, а от скоро съм и инфлуенсър - каналът й в Tik Tok се радва на голям интерес. Мечтае да спечеля титлата и с наградата от 100 000 лева да отвори малък семеен ресторант, който да е със средиземноморска кухня.
50-годишната кулинарка сподели, че в Молдова, също както в България, си приготвят качамак, наричат го магалига и го правят с пръжки, със сирене с масло. Традиционни ястия са още Зама - пилешка супа с домашно приготвено фиде, както и Мититеи - телешки кебапчета, които са по-къси като форма и се сервират със мариновани сини сливи.
Чуйте целия разговор с Лидия Петкова в аудиофайла по-горе на страницата.