На живо

7

Теодора Бонева: Телешки пържоли със сос от манатарки и пюре

Очаквайте следващия епизод на рубриката "Master Зона" в шоуто "От 10 до 2 с Нейа" всеки делничен ден, около 12:30 ч. по радио N-JOY.

Публикувано на 27 Март 2024
3 снимки

След вегетарианското предложение във вторник, в сряда идеята за разнообразяване на ястията, които приготвяме у дома, ще се хареса и на консумиращите месо.

Изборът на Теодора Бонева, която в рубриката в Master Зона тази седмица ни вдъхновява да експериментираме в кухнята, е да заложим на телешко и да си приготвим пържоли.

Слагаме телешките пържолки във фурната с малко бяло вино и чесън, който изобщо не се бели, а само се срязва на две и се добавя към месото. Овкусява се със сол и пипер. Като се пече под фолио около 40 мин. при тънко нарязани пържоли. След което фолиото се премахва и пържолките се запичат много добре.

За да още по-вкусно ястието, към него си правим сос с манатарки. Гъбите се задушават, добавя се бульонът от пържолките, черен пипер, чесън и малко сметана. Пържолата се сервира полята със соса и към нея добавяме трети елемент - пюре. То се прави от картоф, целина, морков и цервено цвекло.

Чуйте начина по който се подготвя цвеклото и какъв е ефектът от него в пюрете, в аудиофайла на страницата. 

Можете да открите Теодора Бонева за още интересни идеи в нейните профили във Facebook и Instagram

Снимка: bTV Media Group / MasterChef

Очаквайте следващия епизод на рубриката "Master Зона" в шоуто "От 10 до 2 с Нейа" всеки делничен ден, около 12:30 ч. по радио N-JOY.

Ключови думи: