На живо

7

Жаклин Таракчи е Гласът на България 2022

18-годишната участничка от отбора на DARA спечели титлата и голямата награда

Публикувано на 05 Декември 2022
6 снимки

18-годишната Жаклин Таракчи от отбора на DARA е новият „глас на България“ за 2022-ра година.

След впечатляващо изпълнение на песента „Повей, ветре“ на Паша Христова тя грабна наградата от 50 хиляди лева и статуетката „Гласът на България“. Малката голяма Жаклин спечели сърцата на зрителите на bTV с убедителното си представяне през целия девети сезон на шоуто, а на големия финал на живо пребори конкуренцията в лицето на останалите петима финалисти.

В последния епизод на един от най-силните сезони в историята на „Гласът на България“, Жаклин Таракчи пя в дует с прекрасната Михаела Филева, а двете представиха смайващо изпълнение на дуета на Марая Кери и Уитни Хюстър „When You Believe“. Във втория етап Жаки вдигна още по-високо летвата с уникално и емоционално изпълнение на „Je suis malade“ на Лара Фабиан. В третия етап, тя буквално „отвя“ всички в залата и пред екраните с песента „Повей, ветре“ на Паша Христова. Крехката изпълнителка получи най-голяма подкрепа от зрителите на bTV, които изпратиха рекорден брой sms-и в гласуването по време на финала на шоуто. Неин подгласник остана Калоян Николов, а третото място зае Александър Петров. Шестимата финалисти изпълниха заедно на живо песента „Earth song“ с призив за опазване на планетата Земя, а от този сезон „Гласът на България“ стана първата официално сертифицирана Green Filming телевизионна продукция у нас с грижа за намаляване на вредните емисии във всеки етап на заснемането й.

Грандиозният финал на деветия сезон на „Гласът на България“ бе най-гледаното предаване в телевизионния ефир в неделя вечерта, когато над 1 300 000 души (по данни на ГАРБ), проследиха събитията на сцената. Над 48% от телевизионната аудитория, или над два пъти повече от конкурента в часовия слот, се наслади на изпълненията на участниците в бляскавото шоу. Уникалният спектакъл е бил и изборът на активната аудитория, 40% от които са проследили оспорваната надпревара в „Гласът на България“. Пикът на зрителски интерес е в 20:48 ч., когато на изпълнението на Жаклин и Михаела Филева са се насладили 1 514 000 души от цялата тв аудитория.

Победителката в „Гласът на България“ Жаклин Таракчи и нейният треньор DARA ще бъдат ексклузивни гости тази вечер в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ от 22:30 ч. по bTV.

Формата за кандидатстване в десетия сезон на „Гласът на България“ е вече активна на www.glasat.btv.bg.

Ключови думи: