На живо

7

Ути Бъчваров обучава хоби-готвачите в MasterChef този петък

В събота пък екзотика и традиция ще се преплетат в кухнята, а група гладни мотористи ще влязат в ролята на жури

Публикувано на 05 Октомври 2023
Ути Бъчваров обучава хоби-готвачите в MasterChef този петък
Снимка: bTV Media Group

Най-голямата кухня на България – тази на MasterChef, продължава да подлага на изпитания хоби-готвачите с динамични кулинарни предизвикателства и изпитания на духа този петък и събота от 20:00 ч. по bTV.

Още в петък вечер шокиращ продукт под кутията на MasterChef ще издаде тематиката на епизода и ще остави хоби-готвачите стъписани. В специален мастърклас ще изгрее самият Ути Бъчваров, който с типичната си колоритност ще научи четирима от кулинарите на тънкостите при приготвянето на „великия български шиш от свинско месо“. Маниерът на страстния ловджия, готвач и телевизионен водещ обещава много смях и вдъхновение не само за участниците, но и за зрителите на bTV. Този, който се справи най-умело със задачата, поставена от Ути, ще получи мастърпрестилка, която му дава възможност да обърне играта в своя полза.

Снимка: bTV Media Group

Стрес тест на три нива пък ще тества уменията на хоби-готвачите да работят под напрежение и да не разхищават продукти. Една от дамите ще изпъкне сред останалите, а нейното ястие ще стане повод за шеговито предложение за брак от страна на шефа на шефовете – Явор Сарафов. Една от дамите в шоуто, ще предизвика журито с една от най-лютите чушки в света, а недоверчив участник ще реши лично да провери силата й. Дегустацията на този екзотичен продукт ще го накара да възкликне - „Някой ако му капне, ще му съдере панталона“! Дали журито ще пострада от експеримента с най-лютата в света и кой ще напусне предаването, ще стане ясно в петък вечер.

Снимка: bTV Media Group

В съботния епизод на MasterChef екзотиката ще се преплете с традициите в любопитен тест за креативност, победителят от който ще вземе в свои ръце съдбовни решения за предстоящата отборна битка. Приготвянето на вечеря за мотористи ще вдигне оборотите в легендарната кухня на шоуто, а кой отбор се представя по-добре на кулинарната писта, ще се окаже труден въпрос.

Снимка: bTV Media Group

По време на съботната елиминация доблестен жест може да се окаже нож с две остриета, а борбата за оставане в надпреварата ще вдигне пара сред хоби-готвачите.

Гледайте „MasterChef“ този петък и събота от 20:00 ч. по bTV.

Ключови думи: