На живо

7

Тази есен MasterChef се завръща с ново жури

Chef Илиан Кустев, Chef Александър Таралежков и „шефът на шефовете“ Явор Сарафов ще се присъединят към голямото семейство от световни кулинари в MasterChef и ще придадат нов поглед към кулинарното състезание

Публикувано на 03 Юни 2023
Тази есен MasterChef се завръща с ново жури
Снимка: bTV Media Group

Тази есен светът на кулинарните тeлевишзионни формати в България ще отвори врати за нова ера в своето развитие.

Тя идва с осми сезон на „MasterChef България“ и трима членове на журито, които ще създадат рецепта за телевизионно съдържание, което задължително трябва да се гледа.

Chef Илиан Кустев, Chef Александър Таралежков и „шефът на шефовете“ Явор Сарафов ще се присъединят към голямото семейство от световни кулинари в MasterChef и ще придадат нов поглед към кулинарното състезание.

Сезон 8 на „MasterChef България“ ще предложи на зрителите „нови съставки“, вълнуващи предизвикателства и гладни за знания хоби - готвачи, готови да черпят вдъхновение от най-добрите и да докажат, че са готови за титлата „MasterChef на България“.

„В последните години bTV промени възприятието на българите към приготвянето на храната. Вярвам, че “MasterChef” има сериозна заслуга за това. Щастливи сме да приветстваме три нови, ярки индивидуалности - Илиан, Александър и Явор като жури в българското издание на формата. Многоспектърният им професионален опит е съчетан с тяхната страст и чиста радост от храната, а безмилостният им кулинарен ентусиазъм гарантира, че ни очаква истинско удоволствие с новия сезон на “MasterChef. На участниците няма да им е никак лесно.” - коментира Ангелина Белчева, Директор „Локална продукция“ в bTV Media Group.

Chef Илиан Кустев
Кариерата на Chef Кустев е забележителна и неслучайно той се налага като едно от големите имена в кулинарията у нас и по света. Като дете мечтае да стане футболист, но любопитството го отвежда в кухнята. Днес вече готви за политици от ранга на турския президент Реджеп Ердоган, принц Чарлз, Маргарет Тачър и за звезди от шоубизнеса като актьора Брад Пит.

Професионалният път на Chef Кустев е изпълнен с вълнуващи срещи и много работа. Той получава изключителна „шлифовка“ в петзвездния Ritz Hotel в Лондон, където става част от екипа на Chef Джон Уилиямс. През 2016 г. животът го отвежда в Париж, където работи в ресторанти с три Мишлен звезди. Там има възможност да практикува рамо до рамо с ненадминатите Chef Пиер Ганьер и Яник Алено, известен като бога на сосовете в днешната модерна френска кулинария.

За своите 26 години професионален опит Chef Кустев е консултирал и ръководил редица престижни ресторанти и вериги в България. Към момента той е кулинарен консултант и партньор във фирма, чиято дейност е насочена към търговия основно с млечни продукти.Chef Кустев има славата на кулинарен експериментатор, чиниите му се отличават с изтънчен вкус, а в тях присъстват най-различни продукти.
*Още информация за Chef Кустев вижте тук.

Chef Александър Таралежков
Александър Таралежков е роден в София, но още много млад става гражданин на света. Едва навършил пълнолетие се озовава в Лондон, където завършва „Продуктов дизайн“ във висшето училище по изкуства Central Saint Martins. Започва да се занимава с „Хоспиталити дизайн“, а по-късно започва работа като креативен директор във водещото издание CODE Hospitality. Професионалните му изяви го срещат с множество от най-значимите ресторантьори и шеф готвачи в света.

Ключови думи: