На живо

7

Ралица Йовкова напусна „Фермата“ след дуел с непобедимата Ваня Павлова

Талантливата грънчарка падна с 1 на 14, а съперничката й отчете четвърта победа на Арената

Публикувано на 05 Декември 2021
Ралица Йовкова напусна „Фермата“ след дуел с непобедимата Ваня Павлова
Снимка: bTV

Фермата“ се раздели с още една участничка, която направи много за тазгодишната благородна мисия на предаването по bTV. Талантливата грънчарка Ралица Йовкова си тръгна от риалити шоуто след тежък елиминационен дуел с трансформационния лидер Ваня Павлова, която до този момент е непобедима на Арената.

Въпреки че падна от съперничката си с 1 на 14 само две седмици преди големия финал на 18 декември, тя не загуби усмивката си. „Много съм щастлива, че бях във „Фермата“. Взех всичко, което можах и е време да си ходя. Зад гърба си оставям много верни и истински приятели“, каза Ралица, която със старание и любов изработи красиви глинените съдове за манастира „Св. Архангел Михаил“ в село Шума - светата обител, чието стопанство участниците в предаването се заеха да възстановят. 

В петък занаятчийката смело дебютира на Арената срещу Ваня, която до този момент отстрани фризьорката Анастасия Христова, бившата стюардеса Цветелина Лозанова и футболната съпруга Теодора Дякова, и беше обявена за Терминатора на стопанството. В първата битка двете трябваше да се задържат върху дървени колове - изпитание, което Ралица спечели с лекота. В следващия сблъсък обаче тя се справи много под очакванията със стрелбата по стена от дървени трупчета, а Ваня сложи начало на победния си поход. 

В сряда, в студ и под пелена от мъгла, опонентките пренасяха препълнени менци по тънка греда,  опъната над басейн с ледена вода. Ваня демонстрира по-голяма сила и бързина, и увеличи преднината си. Огромното й хладнокръвие пролича и в следващата битка, в която участничките дърпаха тежки торби с пясък по трасе с препятствия, засмукваха вино с маркуч и го пренасяха до дамаджана. Малко преди края на сблъсъка Ралица не уцели тясното гърло на съда, разля виното, ядоса се и отказа да продължи напред, като така разочарова най-близките си хора в стопанството. Логично, кантарът отчете малко над 700 грама течност в нейната дамаджана и над 1400 грама при опонентката й.  

Снимка: bTV

Ваня се справи по-добре и в стрелбата с голяма прашка по кубчета. Под проливния дъжд трансформационният лидер свали повече мишени за по-кратко време и триумфира в поредния си елиминационен дуел. С четвъртата си победа в двубоите за оцеляване тя изравни рекорда от миналия сезон на Ваня Илиева, по-известна като Хепи Ванче, която се прочу със серията си от успехи на Арената, а накрая успя да вземе титлата и чека за 100 000 лева.

Ключови думи: