На живо

7

Първи вокални двубои и специално ново правило в „Гласът на България“

Гост-треньорите Любо Киров, Ивана, Михаела Филева и група МОЛЕЦ се включват ударно в подкрепа на отборите

Публикувано на 02 Ноември 2023
Първи вокални двубои и специално ново правило в „Гласът на България“
Снимка: bTV Media Group

Тази събота от 20:00 ч. по bTV започват първите вокални двубои в „Гласът на България“, изпълнени със силни емоции, завладяващи изпълнения, неочаквани обрати и едно чисто ново правило, което влиза специално по случай 10-ия сезон на предаването – правилото на „спасението“. То ще даде възможност на треньорите за първи път да „спасят“ и двамата си участници в една от битките. По този начин и двамата ще могат да продължат напред към следващия етап на нокаутите. Треньорите ще трябва да са много внимателни, защото имат право само веднъж да играят „карта спасение“ за целия етап на вокалните двубои и ще трябва добре да преценят точно в кой момент да се възползват от новото правило.

В първите вокални двубои за сезона зрителите ще се насладят на изумителни, спиращи дъха изпълнения, а треньорите неведнъж ще бъдат поставени пред трудния избор дали да се възползват от правото си на „спасение“, или да се разделят с един от талантливите си певци. По време на този толкова емоционален и напрегнат етап, освен новото правило, ще продължи да е в сила и това на „нон стоп кражбите“, което позволява на треньорите да „откраднат“ за своя отбор отпадналия участник от вокалната битка на конкурентен отбор. „Откраднатият“ ще получи уникален шанс да продължи в шоуто и ще заеме определеното му място в бекстейдж, но при всяка следващата кражба шансът за оставане в шоуто ще сменя своя притежател. Всеки нов „откраднат“ от един треньор ще заема мястото на предишния, който пък ще трябва да напусне шоуто завинаги.

Снимка: bTV Media Group

В събота вечер емоциите в залата ще „скочат до небето“, а всички пред екраните ще станат свидетели на невиждани концертни изпълнения, огнени битки и изключителни дуети на световно ниво. Мария Илиева, DARA, Миро и Иван Лечев ще се впуснат в луда надпревара и ще опитат да „откраднат“ най-атрактивните отпаднали от битките участници, а дали още в първите вокални двубои ще има „спасени“ – зрителите ще разберат в събота от 20 ч. по bTV.

В новия епизод треньорите ще запознаят отборите си с помощник-треньорите, които са избрали да ги подкрепят. DARA ще се довери на супер нашумялата група МОЛЕЦ. Мария Илиева ще заложи на Любо Киров, който след два сезона на треньорския стол ще се завърне в шоуто с огромно вълнение. Миро ще покани в своя подкрепа „певицата на народа“ Ивана, а Иван Лечев ще гласува доверие на чаровната Михаела Филева, която с широка усмивка ще сподели опита си с музикалните таланти от отбора на Мастъра.  

Всеки от тези невероятни артисти ще се включи в подкрепа на отборите в този толкова важен етап – с огромно удоволствие и отговорност, готов да сподели „тайните на успеха“ с младите участници в десетия сезон.

Снимка: bTV Media Group

В съботната вечер всички пред екраните ще видят как Миро, с единствената цел да покаже пълния диапазон и гласови възможности на участниците от своя отбор, ще предпочете в последния момент на репетициите да смени песента им, а дали този ход ще се окаже печеливш, ще стане ясно съвсем скоро. След наелектризираща рок битка между участниците от отбора на Иван Лечев, самият той няма да сдържи емоциите си – ще грабне китарата и ще скочи на сцената до тях, за да вдигнат заедно на крака цялата зала.

В първите вокални двубои в събота един срещу друг ще се изправят 16 талантливи певци, разпределени в 8 двойки. От отбора на Миро във вокален двубой ще се изправят Елена Попова и Орфи, Яница Кънева и Бояна Карпатова. От отбора на DARA двубоите ще са между Катрин Гачева и Тея Йорданова, Жулиано Емилов и Никола Янакиев. От отбор на Мария Илиева един срещу друг ще застанат Симеон Славеев и Мира Попова (Мирейн), Димитрина Германова и Константина Димитрова. А от отбора на Иван Лечев с огромен хъс ще се състезават Калоян Паунов срещу Георги Георгиев, Димитър Ангелов и Зорница Петрова.

Снимка: bTV Media Group

Десетият сезон на „Гласът на България“ навлиза в един от най-вълнуващите си етапи, пълен с усмивки, радост, сълзи и неочаквани изненади. Конкуренцията между треньори и участници ще става все по-голяма, а битките ще са огнени и изпепеляващи и обещават истинско удоволствие за зрители, треньори и всички пред екраните.

Гледайте „Гласът на България“ по изключение в събота от 20:00 ч. по bTV, а всички новини за предаването следете на glasat.btv.bg!

Ключови думи: