На живо

7

Måneskin получиха номинации за Grammy

Те могат да очакватнаграда в категорията „Най-добър нов изпълнител“, освен това саундтракът към суперпродукцията ELVIS, в който присъства парчето им „If I Can Dream“, e претендент за наградата „Най-добър компилационен саундтрак“

Публикувано на 16 Ноември 2022
Måneskin получиха номинации за Grammy
Снимка: Getty Images / Catherine Powell / Stringer

Близо два месеца преди най-значимото събитие в музикалната индустрия, церемонията по връчването на наградите GRAMMY, бяха обявени тазгодишните номинирани в различните категории.

Сред избраните са и италианските рок сензации Måneskin с номинация за „Най-добър нов изпълнител“. Изненадите не приключват с това - саундтракът към суперпродукцията ELVIS, в който присъства парчето им „If I Can Dream“, e претендент за наградата „Най-добър компилационен саундтрак“.

Това далеч не е всичко за Måneskin от началото на 2022 г. Те се радват на глобални успехи, доминират световните сцени на множество концерти и фестивали, грабвайки редица призове по пътя – „Най-добра рок песен“ на наградите Billboard, “Най-добър нов алтернативен изпълнител“ на iHeartRadio Music Awards, както и „Най-добро алтернативно видео“ на MTV VMA.

Съвсем наскоро, групата бе отличена с 4 номинации на American Music Awards – „Нов артист“, „Любим рок изпълнител“, „Любима рок песен“ и „Любима поп група“.

Дългоочакваният им нов албум Rush! ще излезе на 20 януари 2023 г., а докато феновете го очакват с трепетно вълнение, могат да се насладят на лайв изпълнението на последния сингъл на Måneskin „The Loneliest” във вечерното шоу на Jimmy Kimmel.

Ключови думи: