На живо

7

Колоритната Альона Михайлова напусна „Фермата“ за втори път

Импулсивната рускиня и ветеран от първия сезон падна с 6 на 9 от финансистката Елена Кузмова

Публикувано на 09 Октомври 2022
7 снимки

Емоционален и оспорван до последната секунда дамски дуел се разрази на Арената във „Фермата“, а след инфарктния му финал в стопанството остана една жена по-малко. Атрактивната и импулсивна Альона Михайлова напусна предаването, сразена с 9 на 6 от финансистката Елена Кузмова.

Снимка: bTV Media Group

Рускинята, която е родена в Санкт Петербург, но живее в Сливен, е ветеран от първия сезон на „Фермата“, а седем години по-късно отново се впусна в приключението. След серия от драматични битки на Арената, сега тя напусна най-градивното риалити за втори път. „Благодаря ви, че пак успях да изживея тази емоция и извинявайте, ако съм ви обидила с гръмогласния си глас!“, каза една от най-шумните и откровени участнички, преди да се прибере у дома. Напускането й разстрои съотборниците й от тима „Стари герои“, но предизвика нескрита радост при конкурентите от „Нови надежди“.

Снимка: bTV Media Group

На Арената Альона и Елена бяха почти равностойни, като ту едната, ту другата печелеше предимство. Дуелът стартира с цепене на ритловица. Съперничките показаха изненадваща сила и перфектно темпо при всеки удар с брадвата, но се затрудниха при последвалата стрелба с прашка. Рускинята се оказа малко по-ловка, финишира с 28 секунди по-бързо и поведе.

Опонентките се хвърлиха с огромен хъс и в следващото изпитание - те трябваше да минат няколко пъти по греда, нарамили кобилица с менци, и да пренесат 50 литра вода. Альона се стрелкаше по тесния дървен мост като хала, но, стъпвайки на земята, неведнъж загуби баланс и изля менците. Опонентката й пък се затрудни при вдигането на тежката кобилица, заля се с вода при един от курсовете, беше малко по-бавна и загуби поредната битка. Елена обаче успя да обърне резултата при отговорите на въпросите от Алманаха.

След като силите се изравниха, на Арената отново стана напечено. Участничките се състезаваха едновременно, като отмотаха въже от греда и стреляха с топки по стена от дървени кубчета, за да я съборят. Сред възгласите и наставленията на агитките, Альона взе победата на косъм и събуди спортната злоба на Елена.   

В решителния сблъсък, който определи изхода от дуела, финансистката с всички сили се впусна в рязането на летви. Альона първоначално изостана, но успя да навакса при сглобяването на дървена стълба. При стрелбата по перките на голям винт двете се движеха наравно, но в последния момент Елена се изстреля с един оборот напред, победи и триумфира с 9 на 6, а съотборниците й от „Нови надежди“ я понесоха на ръце по Арената.

Ключови думи: