На живо

7

Ed Sheeran се завръща с нов сингъл и видео към него

Прекарвайки последните няколко години извън светлината на прожекторите след двугодишното, разбиващо рекорди турне Divide Tour и пристигането на първата си дъщеричка, Ed Sheeran маркира официалното си завръщане с еуфоричния "Bad Habits"

Публикувано на 25 Юни 2021
Ed Sheeran се завръща с нов сингъл и видео към него
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Ed Sheeran официално се завръща с новия сингъл.

Парчето "Bad Habits" идва придружено от официално видео, режисирано от Dave Meyers. 

Прекарвайки последните няколко години извън светлината на прожекторите след двугодишното, разбиващо рекорди турне Divide Tour и пристигането на първата си дъщеричка, Ed Sheeran маркира официалното си завръщане с еуфоричния "Bad Habits".

Sheeran е артист, който се мотивира от несъответствието, а днешното издание се явява нещо неочаквано и все пак изцяло негово; свидетелство за артист с напредничаво мислене, който продължава да предизвиква изкуството си в различни измерения. Движейки се напред със забързано темпо, лятно звучене, паралелно с безценната си китара и трак, който канализира  бягаща от реалността енергия, Ed съвместно написа и продуцира "Bad Habits" с дългогодишните си колаборатори Johnny McDaid (‘Shape of You’) и FRED (No.6 Collaborations Project).

В придружаващото официално видео, режисирано от Dave Meyers (Billie Eilish, Kendrick Lamar), виждаме  Ed както никога преди, изобразен като вампирски алтер его персонаж. Заменяйки отличителната си рижава коса за избеляла и зъбите си за вампирски такива, наративът с черен хумор служи като метафора за лошите навици, а  Ed се впуска в дива вечер навън с новата си групичка същества преди да се преобрази отново в истинския себе си на следващата сутрин – рижавата коса е непокътната с изгряването на слънцето над него.

Ed Sheeran казва: Чудесно е да се завърна с новия си сингъл. Исках видеото на "Bad Habits" да се разиграва според естеството на навиците по фантастичен начин, затова реших да са вампири. Беше мега забавно да вляза в ролята, с изключение на височините (това не беше толкова забавно). Насладете се x”

За да отпразнува изданието, тази вечер Ed ще изпълнява на живо от стадиона на Ipswich Town, Portman Road, за шоуто в TikTok UEFA Euro 2020.  Режисиран от дългогодишния колаборатор на Ed, Emil Nava, и с глобален стрийм в  TikTok (@edsheeran) от 9pm BST (23:00 ю. бел.прев.), предстоящият сет ще включи редица от любими на феновете песни в допълнение на първото изпълнение на живо на "Bad Habits’"

"Bad Habits" е първото официално издание на  Sheeran от No.1 албума насам в Обединеното кралство ‘No.6 Collaborations Project’ през 2019 г. Страничният проект, който се случваше независимо от продължението на албума, показа как Ed обединява сили с любимите си музикални артисти – зашеметяващ брой от 22-ма от тях – включващ Cardi B, Bruno Mars, Camila Cabello, Eminem и Travis Scott. Само за седмици проектът  пожъна 3 No.1 сингъла в ОК,  ‘I Don’t Care’ с Justin Bieber, Beautiful People feat. Khalid и Take Me Back To London feat. Stormzy.

Миналия месец Ed беше главен изпълнител на музикалния фестивал на Radio 1, Big Weekend, с ексклузивно изпълнение с цяла банда, заснето в Snape Maltings, Suffolk. През същия месец той бе обявен и като новия спонсор за тениски за първите мъжки и женски екипи на любимия футболен клуб, Ipswich Town. 

Ed Sheeran в момента записва новия си албум.

За Ed Sheeran

Ed Sheeran е дефиниращ една ера артист. С комбинацията от провокиращо мисълта писане на песни, универален поп и влияние в много жанрове, професионализмът му е не само подходящ за аудиторията, но е и нещо, което се предава през поколенията.

След като изплува на британската сцена през 2010 с ‘No.5 Collaborations Project’ – мини албум от осем трака, съдържащ любимите му артисти от гаражния стил за времето – израсналия в  Suffolk звукозаписен артист резонира към феновете по света чрез несравнимо умение за песни и разнородност. И сега, с четири No.1 британски албуми на свое име – ‘+’ (2011), ‘x’ (2014), ‘÷’ (2017) и ‘No.6 Collaborations Project’ (2019) – той е разпродал над 45 милиона албуми и 150 милиона сингли по света.

Основно блокбъстр изданието на Ed от 2017, ‘÷’ (Divide), показа върховното му царуване като един от най-търсените поп звезди на планетата – постижение, което оттогава продължава да постига. Коронован за най-бързо продавания албум някога от мъж артист в Обединеното кралство, разбиващият класациите албум е дом на редица сингли, включващи ‘Castle on the Hill’, ‘Perfect’ и ‘Shape of You’, последният от които се превърна в най-стриймваната песен в Spotify за последното десетилетие.  

Но не само записаната музика показа как бившият хедлайнер на Гластънбъри става един от най-търсените артисти за 21 век. Притежавайки мистична способност да превръща локации с капацитет от 90 000 в задните стаи на кръчмата, в които първоначално е изпълнявал, Ed написа история през 2015 след като се превърна в първия някога артист, който изпълнява соло в Wembley Stadium за три последователни и напълно разпродадени вечери– без банда и само с китарата си и лууп педал. Продължавайки към лятото на 2019, Ed отново навлезе в историческите книги след завършването на огромното си двугодишно турне Divide tour, което официално стана най-посещаваното турне за всички времена след като кулминира в специални концерти по случай прибирането вкъщи в Ipswich, Suffolk.

Ed Sheeran – който е награждаван с Ордена на Британската империя за приноса му към музиката и благотворителността през 2017 – е горд притежател на 1 награда IFPI (най-продаван глобален арист за 2017); 4 награди  Grammys; 4 награди Ivor Novello; 6 награди BRIT (включително две последователни победи за ‘Global Success’ през 2018 и 2019); 7  Billboard награди и други.

В края на 2019 Sheeran бе награден с първата някога награда на  Official Chart Company, ‘No.1 Artist of the Decade’, следвайки редица постижения в родното си Обединено Кралство, включително най-много  No.1 позиции в британските Официални класации за сингли и албуми за годините  2010-2019.

 

Сингълът  "Bad Habits" у нас е наличен за слушане чрез Орфей Мюзик / Warner Music ТУК

Ключови думи: