На живо

7

Ed Sheeran издаде нов албум

Публикувано на 29 Октомври 2021
Ed Sheeran издаде нов албум
Снимка: Atlantic Records

Ed Sheeran пусна чисто нов албум. 

В комбинация с изданието, озаглавено ‘=’ (Equals), Ed с удоволствие анонсира детайли за новия си сингъл "Overpass Graffiti", който ще бъде придружен от официално видео днес в 2 pm BST (16:00 ч. българско време, бел. прев.). 

Писан и продуциран от Sheeran, Johnny McDaid и Fred Gibson (триото зад ‘Bad Habits’), ‘Overpass Graffiti’ – третият официален сингъл от албума на Ed, ‘=’ – е опияняваща ода за поп музиката на 80-те и ни показва замислен портрет на загубена любов от предишна връзка. Официалното видео – режисирано от Jason Koenig – изследва романтизма на живеенето в настоящия момент, а Ed е изгубен в пустиня по халат преди да се впусне в приключение с новооткрити пруятели, които среща.

Въплъщавайки собствените истини на Ed, ‘=’ безпогрешно улавя интимното и всекидневнто, качвайки универсалните преживявания на по-духовно ниво. Четвъртото допълнение към символичната серия от албуми на Sheeran и съвкупност от песни, направени за 4-годишен период, който следва плодотворната ера на албума ‘÷’ (Divide), в новия албум Ed взима внимателни решения за живота си и хората в него като изследва различните степени на любов (‘The Joker And The Queen’, ‘First Times’, ‘2step'), загуба (‘Visiting Hours’), устойчивост (‘Can’t Stop The Rain’) и бащинството (‘Sandman’, ‘Leave Your Life’), докато в същото време обръща внимание и на реалността и кариерата (‘Tides’).

У нас можете да го слушате Equals чрез Орфей Мюзик / Asylum Records /Atlantic Records. 

В звуково отношение ‘=’ обхваща многостранната музикална палитра на Ed, емблематика, китарни парчета и балади от световна класа до еуфорични моменти, като първия, показан през лятото, 2 пъти платинен трак по случай завръщането му, ‘Bad Habits’. Писан и записан в Съфолк, Лондон, Швеция и Лос Анджелис, изключителен продуцент на албума е Ed Sheeran, FRED (No.6 Collaborations Project) и Johnny McDaid (Divide), с допълнителни автори и продуценти Steve Mac, Joe Rubel, Amy Wadge, Foy Vance, Elvira Anderfjard, David Hodges, Andrew Watt, Lou Bell, Natalie Hemby и Ben Kweller. Братът на Sheeran, Matthew, композитор, също допринася със зашеметяващ аранжимент във ‘First Times’ и ‘The Joker And The Queen’. Корицата на албума е живописен колаж на пеперуда, символизиращ нишката на „нов живот“ на фона на една от собствените абстрактни картини на Ed.

След завръщането си през юни, Sheeran се настани на върха на световните класации, а в Обединеното Кралство той прекара изумителните 15 седмици No.1 в Официалната класация за сингли с ‘Bad Habits’ и ‘Shivers’. Освен това с помощта на скорошните си сингли, Ed постигна още един изключителен успех в ОК, превръщайки се в първия биртански соло артист, който заклейми 52 седмици – една цяла година – на No.1 в Британската класация за сингли, като само Elvis Presley и The Beatles са оставали на върха за повече седмици.

Ed Sheeran ще се впусне в първия етап на турнето си ‘+ - = ÷ x Tour’ (произнася се ‘The Mathematics Tour’) от април 2022, което ще го отведе на концерти в ОК, Ирландия, Скандинавия и Централна Европа (концерт в други територии ще бъдат анонсирани по-късно). По-късно през тази година Sheeran ще изпълни специално коледно шоу, ‘Ed Sheeran’s Merry Christmas Gathering’ в помощ на Ed Sheeran Suffolk Music Foundation’, което ще се проведе в понеделник, на 13 декември, в St John в Hackney Church, Лондон. За шанс за покупка на билети, феновете ще трябва да закупят новия албум на Ed, ‘=’, през официалния му магазин. Процесът приключва в 4pm BST в сряда, 3 ноември, а уникални кодове ще бъдат изпратени чрез имейл на всички избрани в понеделник, 8 ноември. Генералната продажба започва на 12 ноември, петък.

Снимка: Atlantic Records

‘=’ Official Tracklisting

1. Tides
2. Shivers
3. First Times
4. Bad Habits
5. Overpass Graffiti
6. The Joker And The Queen
7. Leave Your Life
8. Collide
9. 2step
10. Stop The Rain
11. Love In Slow Motion
12. Visiting Hours
13. Sandman
14. Be Right Now

За Ed Sheeran

Ed Sheeran е дефиниращ цяла една ера артист, койт е разпродал над 45 милиона албума и 150 милиона сингъла по света. Чрез сливането на провокиращи мисленето умения за писане на песни, универсално поп и многожанрово влияние, неговият образ не само е идеално подходящ за неговата публика, но е нещо, което преминава през поколенията.
Откакто се появи на британската сцена през 2010 с ‘No.5 Collaborations Project’ – мини албум от осем песни, съдържащи любимите му еклектични рап артисти на онова време – израсналия в Съфолк звукозапсен артист резонира с феновете по света чрез несравнимо изкуство за песни и гъвкавост. И сега, с четири британски No.1 албума на свое име – ‘+’ (2011), ‘x’ (2014), ‘÷’ (2017) и ‘No.6 Collaborations Project’ (2019) – Sheeran пусна нетърпеливо очаквания нов албум ‘=’; страхотна работа, която вече пожъна два британски a No.1 сингъла с ‘Bad Habits’ и ‘Shivers’, парчета, с които той прекара зашеметяващите 15 последователни седмици на No.1 в Обединеното кралство. 

Най-вече блокбъстърът на Ed от 2017 г., „÷“ (Divide), показа върховното царуване на Еd като една от най-търсените поп звезди на планетата – подвиг, който той продължава да поддържа оттогава. Коронован като най-бързо продавания албум някога от мъж артист в ОК, разбиващия класациите албум събра множество песни като ‘Castle on the Hill’, ‘Perfect’ и ‘Shape of You’, последният превърнал се в най-стриймваната песен за всички времена в Spotify’. 

Но не само неговата записана музика показва как хедлайнера на Glastonbury и соло изпълнител на годината на GQ за 2021 г. се превръща в един от най-търсените изпълнители на 21-ви век. Притежавайки мистична способност да превръща зали с капацитет 90 000 места в задните стаи на кръчмата, в която за първи път започва да свири, Еd влезе в историята през 2015 г., след като стана първия артист, свирил соло на стадион Уембли - без група и само с китарата и лууп педала си - за три последователни напълно разпродадени вечери. През лятото на 2019 г. Еd влезе отново в учебниците по история след завършването на своето огромно двугодишно турне Divide, което официално се превърна в най-посещаваното турне на всички времена, след като кулминира със специални концерти за завръщане в Ипсуич, Съфолк.

Ed Sheeran - който беше награден с отличие MBE за заслугите си в музиката и благотворителността през 2017 г. - е горд носител на 1 награда IFPI Award (най-продаван световен изпълнител за 2017 г.); 4 х Grammy; 4 x Ivor Novello's; 6 x награди BRIT (включително две поредни победи за „Global Success“ през 2018 и 2019 г.); 7 x Billboard Awards и други.

В края на 2019 г. на Sheeran бе връчена първата по рода си награда „Изпълнител №1 на десетилетието“ на Official Chart Company след множество постижения в родното му Обединено Кралство, включително най-много номер 1 позиции в класацията за официални сингли и албуми на ОК от 2010-2019г. Съвсем наскоро Еd постигна още едно постижение с OCC, след като стана първият британски соло изпълнител, който заяви претенции за 52 седмици – цяла година – на номер 1 в Британската официалната класация за сингли, като само Elvis Presley и The Beatles са постигнали повече.

Ed Sheeran e номиниран 5 пъти тази година на Европейските музикални награди на MTV. 

Ключови думи: