10:30 | 14:45
На живо

Приятно разсеяни с Деси
7

Скандалите и как те влияят на децата ни

Вина, страх или несигурност - това са само част от емоциите, които могат да провокират родителските скандали върху децата ни

Публикувано на 26 Юли 2022
Скандалите и как те влияят на децата ни

С усмивка и обичайната сериозна професионална отговорност психологът Елена Димитрова – Ангелова и Инспектор N-JOY отговарят на слушателски въпрос в новия епизод на рубриката "Загубени в превода". Влияе ли поведението на родителите върху настроенията на детето ни?

Редовна слушателка споделя, че често се кара със съпруга си, а тя самата наблюдава детето да става по-напрегнато и тревожно, вследствие на тези скандали. Партньорът ѝ отбелязва, че по-скоро майката твърде се тревожи, но според Елена „докато избухваме, явно наистина е страшничко“.

„Всички трябва да имаме лично тиксо за усти“, съветва психологът. Родителите са светът на детето и когато те се карат, сякаш светът се руши. Това може да доведе до страх, тревожност и усещане за вина.

Защо започват скандалите, какво могат да провокират те и какви са трите основни рекации и какви чувства могат да генерират те, можете да разберете от новия епизод на рубриката „Загубени в превода“ от аудиофайла по-горе в статията.

Ключови думи: