На живо

7

Обич трето качество или кога отношенията са перспективни

Нов епизод на рубриката „Загубени в превода" по радио N-JOY

Публикувано на 21 Юни 2022
Обич трето качество или кога отношенията са перспективни

Днес Инспектор N-JOY и Елена Димитрова-Ангелова отговарят на читателски въпроси със сходни теми, а именно с отношенията и кога те са безперспективни.

В първата част на рубриката „Загубени в превода“ ще разберем различни признаци, показващи, че връзката няма как да се развие с „пеперуди в стомаха“ и сбъдване на романтични мечти. Един от тях е, когато има демонстрации на видно и системно презрение, подигравки и дори отвращение към партньора. Друг - мълчанието, каменната стена, която един човек издига и именно тогава се случва емоционалното напускане на връзката. За съжаление, има подобни ситуации, продължаващи с години, а това да се опитваш да промениш някого е загуба на време.

Във втората част а рубриката ще чуем по-позитивното развитие на ситуацията, а имено кога си заслужава да се борим за една връзка.

Първо, когато си емоционално свързван с партньора си, подкрепяте се, говорите си, вярвате, че това е човек, достоен за възхищение. Tогава, въпреки конфликтите и караниците, тази връзка има перспектива. Второ, важно е да можем да прощаваме и да осъзнаем, че е човешко да се допускат грешки.

Още признаци и разсъждения по отношение на връзките и обичта трето качество може да чуете в аудиофайла по-горе.

Ключови думи: