На живо

7

"За книгите и други приятели": "Стръмнина" и "Нетипичният принц Вичо Нетипичо"

Нов епизод на "За книгите и други приятели" със Станислава Георгиева – Съни в "Шоуто на Инспектор N-JOY"

Публикувано на 28 Юли 2022

Днес в епизода на рубриката "За книгите и други приятели" Инспектор N-JOY и Станислава Георгиева – Съни ни представят две нетипични книги. Неиздаваната досега у нас творба на Никос Казандзакис "Стръмнина" и "Нетипичният принц Вичо Нетипичо и обърканите магии" на Милена Салчева.

"Стръмнина" е творба на Никос Казандзакис написана след емблематичния роман "Алексис Зорбас". Книгата проследява историята на писателя - Козмас, който се завръща на родния си остров Крит след мъчителна военна служба, за да се изправи лице в лице с печалната следвоенна действителност. Обозпокоен за пътя, по който е поел света той счита, че хората на духа, интелектуалците са в дълг да вземат участие в изграждането на един по-добър свят.

"Нетипичният принц Вичо Нетипичо и обърканите магии" е приказка, която авторката Милена Салчева, разказва на детето си за Лека нощ. Принц Вичо няма корона, жезъл и царствени одежди, вместо това той носи лигавник, малка виличка и обувки с лепки. Воден от желанието си да прави добрини, принц Вичо Нетипичо намира любопитни начини да развял объркани магии и да спасява хора от необичайни беди. Посланието за малките читатели е, че всеки може да бъде герой. В края на пътешествието ги чака изненада: оригами модел на сърце, което да сгънат сами.

Цялата рубрика може да чуете в аудиофайла по-горе в статията.

Ключови думи: