На живо

7

Препоръки за български книги: „Керван за гарвани“ и „Планетата в буркан“

Рубриката "За книгите и други приятели" Станислава Георгиева в Шоуто на Инспектор N-JOY

Публикувано на 14 Юли 2022
Препоръки за български книги: „Керван за гарвани“ и „Планетата в буркан“

Днес Инспектор N-JOY и Станислава Георгиева–Съни ще ни представят две български книги. Една за пораснали и една за малки читатели.

Първата е за големите читатели и е на обещаващ млад писател Емине Съдкъ - „Керван за гарвани“. Книгата се издава, след като тя печели голяма награда в Националния студентски литературен конкурс "Боян Пенев" в Шумен през 2019 г. Търсене, любов, загуба, откриване и спасение. Произведението акцентира върху личното начало и желанието да надградиш себе си. Потапяме се в старото и новото време, минаваме през села, градове и столици. Виждаме начини как да запазим човешкото у нас без да обръщаме внимание на различията помежду ни.

За малките читатели – „Планетата в буркан“, отново българска книжка, от Мартин Станев. Главен герой в произведението е баба Недка. Действието започва, когато двамата ѝ внуци, които я възприемат като обикновена и неособено забавна жена, ѝ отиват на гости. Но след като тя изчезва и диви животни започват да се появяват из къщата, децата осъзнават, че баба им има тайна и не е толкова скучна, колкото си мислят. Книгата е една приказна история за чудесата на планетата и семейството, която ни учи, че най-голямото приключение в живота е да пазим именно тях.

 

 

Ключови думи: