На живо

7

Изкуството да не правиш или да правиш нищо

Нов епизод на "За книгите и други приятели" със Станислава Георгиева – Съни в "Шоуто на Инспектор N-JOY"

Публикувано на 21 Юли 2022
Изкуството да не правиш или да правиш нищо

Днес в епизода на рубриката "За книгите и други приятели" Инспектор N-JOY и Станислава Георгиева – Съни ще ни покажат италианския път към щастието, а малките читатели ще запознаят с "Мечето Дъглас".

"Изкуството да не правиш нищо" - една книга на авторката Софи Минчели.

Всички знаем, че италианците са овладели до съвършенство умението да изживяват момента с радост и наслада, но дори, когато на пръв поглед не правят нищо, те всъщност вършат много неща. Това, че сме заети, често ни кара да се чувстваме важни и целеустремени. За да сме успешни в очите на околните трябва да произвеждаме нещо. Така ли е наистина?

Софи Минчили е посветила живота и кариерата си на това да прави идеята за "Сладкото изкуство да не правиш нищо" по-популярна. В своята книга тя ни запознава с италианския път към щастието - вкусна храна, плажове, барове, кафенета, семейни традиции и най-вече - изгубената хармония в човешкия живот.

Малките ни читатели днес запознаваме с "Мечето Дъглас" на Дейвид Мелинг.

Мечето Дъглас е най-гушливият кафяв мечок, когото познавате. Той се събужда от зимен сън и отива да търси прегръдки. Опитва с всичко, което вижда - камък, дърво, храст, по пътя си предизвиква истинска суматоха, но не усеща, това което очаква. Мечокът Дъглъс е страхотен - с огромен влажен нос, перчем от три косъма, огромни лапи и миловидна физиономия.

Кои са най-невроятните прегръдки и как да се освободим от стреса, следвайки принципа Dolce Far Niente, чуйте в аудиофайла по-горе в статията.

Ключови думи: