На живо

7

Книги за малки и големи: Едно детско приключение и как любовта променя

Влизаме в радиочиталнията с радио N-JOY

Публикувано на 13 Октомври 2022
Книги за малки и големи: Едно детско приключение и как любовта променя

Както традицията на рубриката "Закнигите и други приятели" повелява, и днес Инспектор N-JOY и Станислава Георгиева – Съни ще ни препоръчат две нови произведения – едно за големите и едно за малките читатели.

За порасналите произведението е „Утешението на ангела“ от Фредерик Льоноар, популярен френски философ и социолог, специалист по история на религиите. Книгата разказва за една трогателна среща в болнична стая между учителка по философия и младеж, посегнал към живота си. Двамата са много различни – той песимист, а тя оптимист. Има обаче нещо, което ги свързва и това са възникналите симпатии между тях. Засягат се много човешки ценности, предизвикват се размисли, но всъщност е една прекрасна история за красива почивка.

Водещите ще заведат малките читатели на разходка в градината с „Уини и Уилбър - Градинско сафари“. Детската книга е написана от Валъри Томас и разказва за една вещица и едно коте, които винаги са се интересували от малките пълзящи животинки. Моментът, в който се смаляват, за да станат част от техния свят, се превръща в най-голямото им приключение.

Чуйте повече за двете четива от аудиофайла в началото на статията.

Ключови думи: