На живо

7

Winona Oak издава албум през юни

Нетърпеливо очакван, той ще включи скорошните сингли “Baby Blue” и заглавния трак “Island of the Sun“, любимите на феновете “He Don’t Love Me”, “Piano in the Sky” и “Break My Broken Heart”, както и новия трак “Jojo”

Публикувано на 10 Май 2022
Winona Oak издава албум през юни
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Утвърдената певица и автор на песни Winona Oak анонсира, че дебютният й албум Island of the Sun ще пристигне на 10 юни.

Нетърпеливо очакван, той ще включи скорошните сингли “Baby Blue” и заглавния трак “Island of the Sun“, любимите на феновете “He Don’t Love Me”, “Piano in the Sky” и “Break My Broken Heart”, както и новия трак “Jojo”.

Персоналният трак “Jojo” служи като писмо от Winona към самата нея за това какво наистина е важно за нея и красотата, която я заобикаля. Родена като Johanna Ekmark, Jojo е било краткото име на Winona през детството й в Сойерон, Швеция.

За песента Winona споделя: "Jojo всъщност е прякорът ми, написах "Jojo" като песен за себе си. Понякога се чувствам безпомощна, уплашена и напълно претоварена в рамките на обществото. По-конкретно, не знам как да се движа в тази паралелна вселена на интернет и всичко, което идва с него. Това е свят, който става все по-плитък и ни дава безкраен достъп до всичко. Полирани изображения на „перфектни“ хора, които живеят своя „перфектен“ живот онлайн. Никога няма да приличам на тях, но работата е там, че те дори не приличат на себе си. В интернет можем да бъдем каквито искаме да бъдем. Можем да подбираме и избираме най-добрите части от нашата личност, да демонстрираме най-добрите си моменти, най-ласкавите си образи и дори да ги манипулираме, за да изглеждаме по-малко човешки. Това е токсична част от социалните медии, която тласка хората да правят неща, които ги съсипват. Как да разберем какво е истинско? Как да открием истинска любов и честни взаимоотношения, когато съдим някого въз основа на неговата интернет персона? Ако парите контролират всичко, как хората без тях могат да контролират промяната? (Те не могат). И коя съм аз насред всичко това? Само едно от милиарди малки петънца във Вселената. Знам какво си мислите, но въпреки тежките теми, имам чувството, че написването на „Jojo“ всъщност ми напомни какво е наистина важно за мен. Има толкова много красота и светлина около мен, истински човешки взаимоотношения, спираща дъха природа и безусловна любов. И в крайна сметка съм направена от същите частици като всички останали около мен и може би те се чувстват също толкова изгубени, колкото и аз понякога. Не знам, но може би един ден ще го разберем заедно".

Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Winona ще отпразнува Island of the Sun с първото си някога северноамериканско турне досега. Датите – на които тя ще подкрепи британското алт-дуо Oh Wonder – започна на 8 май в Торонто, ON’s History и продължава до края на месеца. Oak тогава ще се присъедини към Alec Benjamin за неговото турне в Европа и Обединеното кралство това лято.

Зашеметяващият проект Island of the Sun е наличен за предварително запазване. 

Ключови думи: