На живо

7

William Orbit с втори сингъл от предстоящ албум

The Painter е първият албум на Orbit от повече от осем години насам

Публикувано на 26 Юли 2022
William Orbit с втори сингъл от предстоящ албум
Снимка: Warner Music

William Orbit издава „Bank of Wildflowers (feat. Georgia)“ – вторият сингъл от предстоящия му албум.

Това е една типично красива песен от William Orbit. Комбинацията от безпогрешното му продуциране и звучене и примамливия вокал на номинираната за награда “Mercury” Georgia създава мечтаната лятна песен, която ни помага да избягаме от реалността в онези дълги летни дни.

The Painter е първият албум на Orbit от повече от осем години насам. Той трябва да излезе на 26-ти август и се оказва емоционално изразяване на изкуството за William, който също така е проектирал и нарисувал обложката. Относно албума той споделя: „Бях далеч от създаването на музика в продължение на няколко години, закътан в крайбрежен град в Калифорния, рисувайки и пишейки за живота си и размишлявайки върху общи наблюдения. Когато се върнах в Лондон, вдъхновението удари с пълна сила. Чувствах същия дух, както в средата на 90-те“.

„Приносът на артистите, които се появяват в албума, беше благословия за мен. Изследването на нови технологии беше наистина вълнуващо. Това е един от най-добрите ми албуми. Различава е по това, че придобих разбиране за напълно нов набор от средства, благодарение на който да го представя на хората". 

Снимка: Warner Music

William Orbit е един от най-успешните и завършени звукозаписни продуценти в света. С кариера, която обхваща шест десетилетия, той има над 200 милиона продадени записа и множество награди „Grammy“ и „Ivor Novello“. Завръщането му към музиката с The Painter е със същата страст, изобретателност и творческо желание, които са така типични за него.

След дълъг, изпълнен с предизвикателства период на бездействие, William е готов да прави нова музика: „Чувствах се безкрайно ентусиазиран, както беше за последно през 1996 г. Време, когато William безспорно беше най-добрият продуцент в света и работеше с U2, Blur, Madonna, All Saints и много други.

Неговият дванадесети студиен албум е наречен The Painter, след като случайно попада на листовка за „vino and Van Gogh“ (класове по изкуство за възрастни) – „появяваш се, напиваш се и си играеш с евтини акрили. Влюбих се в това усещане!“ - то повлия на правенето на този албум, карайки ме да осъзная, докато го създавам, че това е … „един много боядисан албум“!

Orbit има амбициозни планове за The Painter. „Искам хората да чуят това. Ще направя няколко невероятни версии на песните, след което ще направя турне. Ще работя много здраво над този албум! И тогава, след всичко това, ще започна да продуцирам отново за други артисти и ще стана поп звезда. Защото ми харесва отново да правя музика!”

Албумът The Painter излиза на 26-ти август чрез Warner Records/Орфей Мюзик.

Ключови думи: