На живо

7

William Orbit издава албум след повече от 8 години пауза

Дебютният сингъл на албума „Colours Colliding (feat. Polly Scattergood)", олицетворява ангелското звучене на целия албум – тъжно, мечтателно и всичко това заедно с деликатното звучене на пиано...

Публикувано на 16 Юни 2022
William Orbit издава албум след повече от 8 години пауза
Снимка: Орфей Мюзик

William Orbit ще издаде The Painter, първият му чисто нов албум от повече от осем години.  

Дебютният сингъл на албума „Colours Colliding (feat. Polly Scattergood)", олицетворява ангелското звучене на целия албум – тъжно, мечтателно и всичко това заедно с деликатното звучене на пиано... 

Дългоочакваното продължение на неговия самостоятелно издаден през 2014 г. Orbit Symphonic, The Painter е същността на William в най-завладяващия му вид. Обединява своята типична и отличителна електро поп продукция и писане на песни, съчетана с множество вокални колаборации, включително тези, с които е работил преди, включително Кейти Мелуа и Бет Ортън, както и работа с артисти от цял ​​свят, включително съмишленици електро-поп изпълнителка Поли Скатъргуд, номинирана за наградата Mercury и новатор на синт-поп Джорджия, трип-хоп сензация от Колорадо Натали Уокър, вокалист и автор на песни на Hot Natured и Ali Love на Infinity Ink, еклектичен и пионер в Колумбия Lido Pimientaed, продуцент от Гана, вокалистка на песни Глория Каба, роден в Америка композитор и автор на песни Лори Майер и семплираният вокал от невероятния танзанийски музикант Хукве Завозе.  

Албумът е емоционално изливане на изкуство за Orbit, който също така е проектирал и рисувал всички картини за корицата на албума. При правенето на записа Обит каза: „Бях далеч от музикалното творчество в продължение на няколко години, скрих се в градче на плажа в Калифорния, рисувах и пишех за живота си и размишлявах върху общи наблюдения. След това, обратно в Лондон, вдъхновението ме порази. Изпитвах същия дух като в средата на 90-те". 

„Беше благословия да имам изискания принос от артистите, които се появяват в албума. И беше тръпка да изследваш нови технологии. Това е едно от най-добрите ми произведения, с разликата, че придобивам разбиране за напълно нов пейзаж от средства, за да го представя на ушите на хората".  

Уилям Орбит е един от най-успешните и завършени продуценти на звукозаписи в света. С кариера, която обхваща шест десетилетия, има над 200 милиона продажби на записи и множество спечелени награди Грами и Ivor Novello, завръщането му към музиката с The Painter е със същата страст, изобретателност и творческо желание като първото му.  

Снимка: Орфей Мюзик

След необикновен и предизвикателен период на неактивност (повече в биографията от 2022 г. тук), Уилям беше готов да прави нова музика: „Чувствах се като в огън, както за последно през 1996 г.", възкликва той – време, когато той безспорно беше световният продуцент -по избор и работи с U2, Blur, Madonna, All Saints и безброй други.  

Дванадесетият му студиен албум носи името The Painter, след като случайно попада на флайер за „Вино и Ван Гог" (уроци по изкуство за възрастни) – „появяваш се, напиваш се и се забъркваш с евтини акрили. Влюбих се в него!" - това повлия на създаването на този албум, осъзнавайки, че докато го правих, това е... „много боядисан вид албум"!  

Уилям има амбициозни планове за The Painter: „Искам хората да чуят това. Ще направя няколко невероятни версии на песните и ще го направя на турне. Ще работя много усърдно над този албум! И тогава, след всичко това, отново ще отида да продуцирам за други изпълнители и ще стана поп тарт. Защото... (той прави пауза и със смесица от удивление и облекчение добавя): „...Обичам да правя музика отново!".  

The Painter - Tracklisting

Duende (feat. Katie Melua)

Bank of Wildflowers (feat. Georgia)

I Paint What I See (feat. Beth Orton)

Heshima kwa Hukwe (feat. Hukwe Zawose)

Nuestra Situación (feat. Lido Pimienta)

The Diver (feat. Natalie Walker)

Colours Colliding (feat. Polly Scattergood)

Gold Coast

Second Moon

Promethean Lies (feat. Ali Love)

Planet Sunrise

No Other World (feat. Beth Orton)

Free Glo (feat. Gloria Kaba and Laurie Mayer)

Със звук, който е красив и безпогрешно в стила на Orbit, албумът The Painter излиза на 26 август чрез Warner Records/Орфей Мюзик и е достъпен за предварителна поръчка сега или предварително запазване на сайтове за стрийминг. 

 

Ключови думи: