На живо

7

William Orbit издаде дългоочакван албум

Това е първият му чисто нов албум от повече от осем години

Публикувано на 31 Август 2022
William Orbit издаде дългоочакван албум
Снимка: Eva Pentel

William Orbit издаде The Painter – първият му чисто нов албум от повече от осем години.

С красиво, типично за Orbit звучене, той излиза чрез Warner Records и вече е достъпен за продажби в Dig.

 

Дългоочакваното продължение на неговия самоиздаден през 2014 г. албум Orbit Symphonic – The Painter, показва William в най-добрата му форма. Това е комбинация от безпогрешното му продуциране и типично електро-поп звучене с множество вокални колаборации, включително с изпълнители, с които е работил преди, като Katie Melua и Beth Orton, както и с артисти от цял свят, включително електро-поп изпълнителя Polly Scattergood, номинираната за награда Mercury новаторка в синт-попа – Georgia, трип-хоп сензацията от Колорадо – Natalie Walker, вокалиста и автор на песни от „Hot Natured“ и „Infinity Ink“ – Ali Love, еклектичния новатор от Колумбия – Lido Pimienta, талантливата певица, автор на песни и продуцент от Гана – Gloria Kaba, американската композиторка и автор на песни – Laurie Mayer и вокален семпъл от невероятния танзанийски музикант Hukwe Zawose.

Албумът излиза у нас благодарение на Орфей Мюзик – изключителен лицензиант на Warner Music за България.

The Painter е емоционално творческо излияние за Orbit, който също така е проектирал и нарисувал обложката. Относно албума той споделя: „Бях далеч от създаването на музика в продължение на няколко години, закътан в крайбрежен град в Калифорния, рисувайки и пишейки за живота си и размишлявайки върху общи наблюдения. Когато се върнах в Лондон, вдъхновението удари с пълна сила. Чувствах същия дух, както в средата на 90-те“.

„Приносът на артистите, които се появяват в албума, беше благословия за мен. Изследването на нови технологии беше наистина вълнуващо. Това е един от най-добрите ми албуми. Различава се по това, че придобих разбиране за напълно нов набор от средства, благодарение на който да го представя на хората".

William Orbit е един от най-успешните и завършени звукозаписни продуценти в света. С кариера, обхващаща шест десетилетия, той има над 200 милиона продадени записа и множество награди Grammy и Ivor Novello. Завръщането му към музиката с The Painter е със същата страст, изобретателност и творческо желание, които са така типични за него.

След дълъг, изпълнен с предизвикателства период на бездействие, William е готов да прави нова музика: „Чувствах се безкрайно ентусиазиран, както беше за последно през 1996 г.“ – възкликва той. Време, когато William безспорно беше най-добрият продуцент в света и работеше с U2, Blur, Madonna, All Saints и много други.

Неговият дванадесети студиен албум е наречен The Painter, след като случайно попада на листовка за „vino and Van Gogh“ (класове по изкуство за възрастни) – „появяваш се, напиваш се и си играеш с евтини акрили. Влюбих се в това усещане! То повлия на правенето на този албум, карайки ме да осъзная, докато го създавам, че това е … „един много боядисан албум“!

William има амбициозни планове за The Painter. „Искам хората да чуят това. Ще направя няколко невероятни версии на песните, след което ще направя турне. Ще работя много здраво над този албум! И тогава, след всичко това, ще започна да продуцирам отново за други артисти. Защото…” – той прави пауза и със смесица от учудване и облекчение добавя – „…харесва ми отново да правя музика!”. 

The Painter - Tracklisting

Duende (feat. Katie Melua)
Bank of Wildflowers (feat. Georgia)
I Paint What I See (feat. Beth Orton)
Heshima kwa Hukwe with Hukwe Zawose
Nuestra Situación (feat. Lido Pimienta)
The Diver (feat. Natalie Walker)
Colours Colliding with Polly Scattergood
Gold Coast
Second Moon
Promethean Lies (feat. Ali Love)
Planet Sunrise
No Other World (feat. Beth Orton)
Free Glo (feat. Gloria Kaba and Laurie Mayer)

Ключови думи: