На живо

7

West Side Story ни завладява след дни

Проектът, дело на легендарния режисьор Steven Spielberg и сценарист Tony Kushner, е адаптация на бродуейския мюзикъл от 1957 г., написан от Arthur Laurents, по музика на Leonard Bernstein и текст на Stephen Sondheim

Публикувано на 01 Декември 2021
West Side Story ни завладява след дни
Снимка: UMG / Animato Music

От Hollywood Records обявиха 10-ти декември за премиерен ден на едно от най-дългоочакваните събития в света на киното - West Side Story (2021).

Проектът, дело на легендарния режисьор Steven Spielberg и сценарист Tony Kushner, е адаптация на бродуейския мюзикъл от 1957 г., написан от Arthur Laurents, по музика на Leonard Bernstein и текст на Stephen Sondheim.  

Историята е вдъхновена от пиесата на William ShakespeareRomeo and Juliet” (1597) и разказва за любовта на младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две тийнейджърски улични банди от различен етнически произход – Jets и Sharks, борещи се за контрол над улиците на Горен Уест Сайд в Ню Йорк.   

„Посветих този филм на баща си, но музикалното отношение на майка, съчетано с ненаситния апетит да уча за киното, роди любовта ми към филмовата музика. Когато за първи път чух мелодиите към West Side Story, просто се влюбих. Като дете знаех всяка песен наизуст. Партитурата сякаш винаги е била част от мен и вярвам, че това са най-великите заглавия, писани за музикален театър някога. Надявам се, че младите ще ги харесат точно толкова, колкото и аз“, споделя Spielberg за продукцията.  

Оригиналният саундтрак към филма West Side Story (2021) включва 21 песни, аранжирани и адаптирани от композитора David Newman и музикалния директор на Парижката опера Gustavo Dudamel. Aлбумът излиза дигитално на 3-ти декември, а на 10-ти декември почитателите на филмова музика могат да закупят заглавието на CD и LP.

ТРАКЛИСТ:

PROLOGUE

LA BORINQUEÑA (SHARKS VERSION)

JET SONG

SOMETHING’S COMING 5. THE DANCE AT THE GYM: BLUES, PROMENADE 

THE DANCE AT THE GYM: MAMBO

THE DANCE AT THE GYM: CHA-CHA, MEETING SCENE, JUMP

MARIA

BALCONY SCENE (TONIGHT)

TRANSITION TO SCHERZO / SCHERZO

AMERICA

GEE, OFFICER KRUPKE

ONE HAND, ONE HEART

COOL

TONIGHT (QUINTET)

THE RUMBLE

I FEEL PRETTY

SOMWHERE 

A BOY LIKE THAT / I HAVE A LOVE 

FINALE

END CREDITS

ТЪРСЕТЕ В MUSICMALL.BG!

Източник: Ралица Данкова / Анимато Мюзик 

Ключови думи: