На живо

7

„Всичко в моите ръце" - изкуство срещу битовизъм в новата песен на GREESH

Цветното видео към песента с главен герой GREESH е заснето през септември по софийските улици от тандема Васил Стефанов и Стефка Николова

Публикувано на 30 Октомври 2022
„Всичко в моите ръце
Снимка: G R E E S H Facebook

GREESH направи премиера на нов сингъл.

Пармето е озаглавено „Всичко в моите ръце" и излезе на 28.10.

Гриша Георгиев е мултиталантливият мултиинструменталист, добре познат от различни формации – като вокалист на Saint Electrics, дуета Dokle & Greesh и алтернативните Матакка/Портокал, а от съвсем скоро – и като басист в една от най-продуктивните български банди No More Many More.

По-рано тази година и като част от независимото обединение на музиканти Projector Plus, GREESH даде старт на соловия си проект с „Игра".

На 28 октомври в YouTube канала си GREESH представя и второто си самостоятелно парче „Всичко в моите ръце". Новата песен, чиито основен автор на музиката, текста и аранжимента отново е GREESH, е в типичния за него чувствен фънки рок груув, който извисява ума над тривиалностите в ежедневието и увлича слушателите за дни наред.

Идеята за песента се заражда още през 2019 г. „Всичко в моите ръце" е за борбата между рутината в деня и битовизмите и изкуството, особено в онези моменти, когато всичко зависи от нас самите. „Всичко в моите ръце" е записана през 2022 г. в читалище „Дружба", гр. Харманли. Копродуцент на песента е Константин Райдовски, който не за първи път работи с Гриша и отговаря и за процесите на запис, обработка, миксинг и мастеринг.

Въпреки преобладаващата роля на Гриша във всеки елемент от „Всичко в моите ръце", целият креативен процес върви вдъхновено и плавно и заради асистентите Боряна Докле и Димитър Димитров. Музикантът отново намира поле за изява на всичките си таланти, като записва сам барабани, бас, китара, синтезатор и разбира се, вокали. Цветното видео към песента с главен герой GREESH е заснето през септември по софийските улици от тандема Васил Стефанов и Стефка Николова. 

Ключови думи: