На живо

7

Влюбваме се с "Анора" от 6 декември само в кината

Филмът проследява дивата одисея на еротичната танцьорка Анора

Публикувано на 18 Септември 2024
Влюбваме се с
Снимка: Форум Филм България

Този декември ще се влюбите в "Анора"!

Удостоен с едно от най-престижните отличия в света на киното – „Златна палма“ от Международния филмов фестивал в Кан, "Анора" е визуално поразяваща, изключително забавна и емоционално неподправена любовна история, поднесена на екран от един от най-ярките и оригинални гласове на съвременното независимо кино Шон Бейкър (Мандаринки, Проектът „Флорида“, Червената ракета).

Филмът проследява дивата одисея на еротичната танцьорка Анора (Майки Мадисън), чийто свят е разтърсен от срещата ѝ с Ваня – буен, разточителен син на руски олигарх, с когото се влюбват и импулсивно решават да се оженят. Когато обаче новината за техния брак достига до майката и бащата на Ваня, Анора се оказва под прицела на опасното руско семейство, което по никакъв начин няма да позволи тя да остане омъжена за техния син, който междувременно изчезва на поредния си разгул…

Снимка: Форум Филм България

Въпреки че е описван като модерна вариация на Пепеляшка, "Анора" е уникална история, която разчупва редица жанрови и повествователни рамки, преминавайки от класическа романтика, през мрачно забавен филм-преследване, до откровен и сърцераздирателен, но въпреки това изпълнен с надежда и любов завършек, какъвто само неповторимият Шон Бейкър може да ни предложи.

Режисьор и сценарист на "Анора" е Шон Бейкър (Мандаринки, Проектът „Флорида“, Червената ракета). Продуценти са Алекс Коко, Саманта Куан и Шон Бейкър, а в ролите са Майки Мадисън, Марк Ейделщейн, Юри Борисов, Карън Карагулиан, Ваче Товмасиан и др.

Влюбваме се с "Анора" от 6 декември само в кината.

Ключови думи: