На живо

7

Влизаме в кухнята на ресторантите в хотел Интернационал

В третата седмица на N-JOY Summer, голямото лятно турне на радио N-JOY, гостува в International Hotel Casino, Златни пясъци

Публикувано на 06 Юли 2021
3 снимки

В третата седмица на N-JOY Summer, голямото лятно турне на радио N-JOY, гостува в International Hotel Casino, Златни пясъци.
Водещ на мястото е Нейа и тя се срещна с Георги Костов – мениджър на ресторантите и баровете в престижния хотел, за да „влезе в кухнята“ и разкаже на слушателите детайли за работата на екипа. Прочетете интервюто по-долу на страницата.

Снимка: Hotel International


- Какво предлагате на гостите си през този сезон?


- Традиционно, както и тази година в Интернационал, предлагаме на своите гости сезонни менюта. Възможност за това ни дава оперирането 12 месеца в годината като с това се стремим да внесем разнообразие и в същия момента, да бъдем актуални с новите тенденции. Предизвикателството да сме винаги актуални, макар и да сме по-различни като концепция от заобикалящите ни хотели, ни кара да бъдем гъвкави и идейни.


- На кого разчитате като Chef готвач, за да сте уверени, че предлагате най-добрата храна?


- Тази година, лятното меню което Chef Мартин Крумов предложи за нашия А ла карт ресторант, който, както знаят нашите редовни гости, се намира в Екзекютив лаунджа на 17-тия етаж на хотела, е вдъхновено от високото качество на месните продукти, както и от сезонните дарове на морето. С новото меню тoй се е опитал да съчетае продукти от средиземноморската кухня като ястията които се получиха са леки и подходящи за топлите дни. От друга страна са включени доста аромати, които загатват една ориенталска нотка, която напълно съвпада с концепцията на хотела.


- Всяка добра храна се комбинира чудесно с добра напитка. Какви са вашите предложения?


- Естествено се получи и необходимостта от включване на нова винена листа, която заедно с екипа на ресторанта, напаснахме към вкусовете на ястията. Традиционно в листата ни присъстват вина от България, защото аз съм убеден, че един гост, задължително трябва да опита вино от региона, но също така, тази година включихме интересни, свежи предложения на бели вина и розета от Франция, Италия и дори Ливан. Мен лично много приятно ме изненада една изба от Ливан, която произвежда качествени вина, които идеално паснаха с концепцията на храната в менюто. Ливан е сред най-старите места за производство на вино в света, което е доста интересно, и страната предстои да се преоткрие като винопроизводител.


- В последните две години нещата за всички ни се промениха и понякога в този бранш има недостиг на качествен персонал. Как стои въпросът при вас?


- За щастие работодателят в лицето на хотела успя да запази по-голяма част от екипа, който в трудните месеци за туризма, успяхме да усъвършенстваме чрез различни обучения и тренинги. Те бяха,свързани със сервиз и обслужване на гости, както и обучения, свързани с технологията за производството на вино, както и правилното му сервиране. От годините прекарани в Хоспиталити бизнеса, виждам,че гостите които ни посещават вече са с много по-голям кръгозор, обиколили са доста места по света и изискванията към нас са високи. Опитваме се да оправдаваме тези очаквания и да предлагаме качествено обслужване. Това се постига само чрез обучения и работа с персонала.


- Какво предстои пред вас занапред във времето?


- От тук насетне пред нас остава задачата да продължим да предлагаме качествения продукт, който сме предлагали и до момента и да се надяваме гостите да продължават да ни избират пред конкурентни на нас дестинации.

Станете част от голямото лятно турне на радио N-JOY, като се включите в играта на сайта njoy.bg и може да спечелите уикенд за двама в International Hotel Casino!

Ключови думи: