На живо

7

Beyoncé представи ново видео

Клипът е към парчето, озаглавено "OTHERSIDE"

Публикувано на 04 Август 2021
Beyoncé представи ново видео
Снимка: Beyonce YouTube

Beyoncé представи новото си видео. 

Клипът е към парчето, озаглавено "OTHERSIDE" и дебютира онлайн на 31 юли. 

Песнета е част от саундтрака на авторския филм на Beyoncé - Black Is King, като певицата разкри проекта си на света на 31 юли 2020 г. Режисьор и продуцент на проекта е самата Бионсе Ноулс-Картър.

Премиерата на дългометражната лента, базирана на музиката от албума The Lion King: The Gift и създадена в партньорство с Parkwood Entertainment и Disney+, се състоя две седмици след годишнината от релийза на глобалния феномен на Disney – блокбъстъра The Lion King (Цар Лъв). 

Визуалният албум на Бионсе пресъздава поуките от филма "Цар Лъв", които да служат като образец за младото поколение чернокожи. Black Is King отдава почит на истинските преживявания на семейства, чрез разказ за млад крал, попаднал във въртележка от предателства, любов и себеосъзнаване. Съдбата му е предопределена от неговите предци, а благодарение на уроците от баща му и напътствията на неговата детска любов, той успява да придобие нужните добродетели, с които да възвърне дома и трона си.  

Заснета на многобройни локации, синематографията на лентата улавя и свързва красиви хора и пейзажи от различни континенти, започвайки от Ню Йорк и преминавайки през Лос Анджелис, Южна Африка, Западна Африка, Лондон и Белгия. От всички тези невероятни места е подбран и неповторим екип от актьори и танцьори, които вдъхновяват разнообразието на филма и трептящата хореография. 

Black Is King е продуциран в рамките на една година и се ражда като резултат от разнообразните идеи на креативния екип, заедно с режисьорите Еманюел Аджей (филма Shahmaran), Блиц Базавуле (филма The Burial of Kojo), Пиер Дьо Бюшер (видеата на Бионсе към синглите “Mine” и “Ghost”), Джен Нкиру (филма BLACK TO TECHNO), Ибра Аке (креативен режисьор и продуцент на видеото към песента “This is America” на Childish Gambino), Дикаил Римаш (филма CACHAO, UNO MAS), Джейк Нава (видеата на Beyoncé към парчетата “Crazy in Love”, “Single Ladies”, “Partition”), както и сърежисьора и дългогодишен партньор на Бионсе - Кваси Форджур. 

Специални гости във филма са Наоми Кемпбъл,  Тина Ноулс-Лоусън, носителката на Оскар, актриса и автор Лупита Нуонго, изпълнителите Кели Роуланд, Фарел Уилямс, JAY-Z и др.  

Ключови думи: