На живо

7

Виолина Доцева представи своята дебютна песен

Виолина е популярна с участието си в театралните постановки „Бесове“, "Жана д'Арк", "Свекърва", "Моби Дик", в телевизионни сериали, а често се изявява и като уличен музикант

Публикувано на 26 Януари 2023
Виолина Доцева представи своята дебютна песен
Снимка: Alexander Stanishev

Актрисата и музикант Виолина Доцева представи своята дебютна песен „НАУЧИ МЕ“.

Виолина е популярна с участието си в театралните постановки „Бесове“, "Жана д'Арк", "Свекърва", "Моби Дик" и в сериалите „Татковци“ и „Откраднат живот“, а често се изявява и като уличен музикант.

Виолина споделя за композицията: “Песента „НАУЧИ МЕ“ е първата ми авторска проява в музиката. Тя се роди в период на голямо търсене и промяна в мен самата. Написах я в началото на 2022 г. като поема. Текстът и мелодията написах сама, а аранжиментът направи Петър Йотов, заедно с Волен Милчев, чието дело е аранжиментът на вокалите. Мастърингът е на Димитър Ганчев. "НАУЧИ МЕ" е нещо като усещане, молба, молитва, предизвикателство и урок към мен самата, защото не трябва да забравяме, че имаме нужда от малко, за да сме щастливи“. 

Музикалното видео, режисирано от Димитрис Георгиев и продуцирано от Анастасия Артьомова, е заснето в студио „Drum Studio“ в София. Оператор на лентата е Дамян Димитров, монтажът е дело на Виктория Караколева, сет дизайнер на продукцията е Андреа Попова, а консултант-дизайнер е Гроздан Михайлов. Песента и видеото „НАУЧИ МЕ“ са реализирани с подкрепата на Национален фонд "Култура" по програма "Творчески стипендии" 2022.

Виолина Доцева е завършила актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" в класа на Проф. Д-р Атанас Атанасов и музикална педагогика в СУ "Св. Климент Охридски". Уличен музикант е от 7 години. Свири на пиано, а отскоро композира и авторска музика. Участвала е късометражните филми "Между мен и теб", "Театрален романс", "RUTH", "At his doorstep", "През нейните очи", "Стъпки" и "Експериментът".

Ключови думи:
@