На живо

7

Виктория ще пее довечера на Евровизия

Българската представителка ще вземе участие в надпреварата с песента „Growing Up is Getting Old” и ще пее под номер 13

Публикувано на 20 Май 2021
Виктория ще пее довечера на Евровизия

Тази вечер ще се проведе вторият полуфинал на Евровизия 2021 на живо от Ротердам.

Виктория ще вземе участие в надпреварата с песента „Growing Up is Getting Old” и ще пее под номер 13. Зрителите в цяла Европа и българите в чужбина ще могат да подкрепят Виктория и нейната песен. Нашите съграждани в Испания, Великобритания, Франция, Австрия, Швейцария, Поругалия, Финландия, Дания, Исландия, Сърбия, Чехия, Молдова Естония, Грузия и Латвия ще могат да гласуват за България, като за тази цел трябва да гледат шоуто по местните си телевизии. Повече информация могат да намерят и на специално създадената платформа BULGARIA2021.COM.

Общо 17 песни ще вземат участие в полуфинала, а 10 ще се класират на финал. Резултатът ще се формира след като журитата и зрителите от всяка държава гласуват за 17-те песни. Те имат равна тежест във всяка държава - 50% на 50%.

Виктория споделя преди важната вечер: “Много се вълнувам за полуфинала тази вечер. Вчера имах възможност за първи път да изпея песента пред публика на генералната репетиция и реакцията в залата беше страхотна. Много съм благодарна на Българската национална телевизия, Ligna Group и на генералния спонсор iCard, че повярваха в мен. Цялата българска делегация много ме подкрепя в Ротердам и вярвам, че ще накарам България да се гордее с нас!”

Изпълнението на Виктория, заснето от местата на публиката в залата: 

България е един от фаворитите за победа във втория полуфинал на Евровизия 2021. Емоционалното изпълнение на Виктория грабна вниманието на международните експерти, които посочват, че тя има шанс да се класира добре и при журитата, и при зрителите.

Големият финал на Евровизия 2021 ще се проведе в събота, 22-и май. Зрителите в България могат да гледат шоуто на живо по БНТ 1 от 22:00 часа.

Музикалното видео на българската песен “Growing Up is Getting Old”

Зрителите в България могат да гледат шоуто по БНТ 1 от 22:00 часа.

Ключови думи: