На живо

7

VICK издаде нов сингъл

Пречупена през призмата на модерното поп-алтернативно звучене, “My Innocence” носи усещане за нов свят, друго измерение и най-вече история, която може да бъде интерпретирана от всеки

Публикувано на 02 Февруари 2023
VICK издаде нов сингъл
Снимка: VICK PR

VICK пусна новия си сингъл днес (02.02).

Пречупена през призмата на модерното поп-алтернативно звучене, “My Innocence” носи усещане за нов свят, друго измерение и най-вече история, която може да бъде интерпретирана от всеки. Темата ѝ е преминаването през невъзможните за нашата психика преживявания.

Ето какво споделя VICK: "С тази песен исках да се обърна към фигура от моето минало и към мен самата. Исках да разкажа на себе си и вас за всичко, през което съм преминавала израствайки. Исках да си призная, че всъщност съм се справила с много неща и да го чуя отстрани. Това е песен за силата да избереш личният си израз. Душата ни е вечна, а случките в живота ни са холограма на нашите мисли. Няма нищо страшно в това да бъдеш изгубен, защото само тогава можеш да бъдеш сигурен, че коренът на новото ти Аз вече е посят. Да си безсилен е състояние, което носи огромно осъзнаване и красота. Ако успеем в най-трудните си моменти да открием, че сме богати в това да сме наблюдателни и тихи, сме способни да се движим свободно и в най-дълбоките и тъмни места. Голяма част от страха изчезва точно тогава, когато видиш колко тъжен и уплашен е човекът, който е превзел съзнанието ти. Тази песен е за силата на това да си автентичен и за избора да бъдеш емоционален и отворен, за осъзнаването, че това е коренът на щастието, не просто за насилието, а за излизането от него, за преодоляването му. Тази песен е и за приемането на качествата, в които си мислим, че сме най-слаби. Какво ако там се крие най-голямата ни сила? Всичко което бих казала в тези редове е малко и именно заради това създадохме тази песен. Тя е вече и ваша!

Снимка: VICK PR

“My Innocence” беше създадена в най-дълбоките дъна на пандемията. Човекът, който застана до мен беше Мартин Масаров - продуцент и изпълнител (Швеция). Избрах го, защото бях силно вдъхновена от него самия и музиката, която създава. В последствие разбрах, че съм открила приятел и човек, на когото мога да споделя всичко.

Първоначалната ми идея беше да създадем песен, в която да се наслаждаваме на дълбок бас и честа смяна на ритъма. Това е едно от най-вълнуващите ми изживявания и имах моменти, в които не можех да се наситя на звуците, които чувах. Мартин беше до мен, когато пишех и текста, защото имах нужда от това да бъда подсигурена, когато търсех точните думи.

В създаването на песента всъщност участваха много хора. Росен Стоев направи възможен най-наситения запис, Денис Попстоев беше неотлъчна част когато записвахме и подреждахме песента. Той е човекът, от когото всяка песен има нужда. И за да звучи всичко наситено и ясно във вашите слушалки, Юлиан JJMastering мастерира песента, което ме запали да я слушам отново. Видеото заснех с уникален артист - Плам Мирчева. Тя е другата ми сродна душа и в процеса на създаване на концепцията и заснемане, аз имах точната идея, а тя я интерпретира и взе най-ценното за този клип от мен. Не се колебайте да снимате видеа с нея. Нейният нюх е рядък.

Ключови думи: