На живо

7

Веси Бонева с нова песен и видеоклип "Следи"

Публикувано на 28 Април 2023
Веси Бонева с нова песен и видеоклип

Певицата Веси Бонева сподели новата си песен "Следи“, с която ще ви потопи в една интересна история, свързана с завръщане към българското културно наследство и традиции.

Песента е написана от Светлин Къслев и Веси Бонева, съчетавайки елементи от българския фолклор с модерен подход. Текстът е написан от Веси Бонева , Светлин Къслев и Ива Костадинови.

Специално участие в песента заеха двете сестри, фолклорните изпълнителки Ива и Велислава Костадинови, които вдъхновиха и заредиха енергията на песента с гласовете си и българска натурална красота.

Видеото е дело на Buddubbaz Tape Company, като този път в режисурата участие взима и Веси Бонева.

Във видеото участват и част от танцьорите от “Майсторите на танца”, като този път се включват със силно актьорско присъствие. Те пресъздават българската традиционна “седянка”, която е олицитворявала събирането на младите хора, които са били готови за женитба около седенкарския огън.

Много специално участие във видеоклипа на “Следи” заема един от “Гласовете на България” - Калоян Николов. Изявявайки своите актьорски, а не певчески способности, той представя връзката - “Моста” между новото и старото, преплетени в сюжета на завръщане към ценностите и стойностни културни същности на идното поколение.

Ключови думи: