На живо

7

Вършим "Благи деяния" от 6 септември само в кината

Наши гидове в пъстрия, често абсурден и хапливо забавен свят на "Благи деяния" са превърналата се в неизменна муза на Лантимос, двукратна носителка на „Оскар“ Ема Стоун, Маргарет Куали, Уилем Дефо, Хонг Чау и Джеси Племънс

Публикувано на 01 Юли 2024
Вършим
Снимка: Форум Филм България

На 6 септември отворете очите си, защото е време за "Благи деяния"! Виртуозният Йоргос Лантимос отново обеднява сили с дългогодишния си творчески партньор – сценариста Ефтимис Филипу (Кучешки зъб, Омарът, Убийството на свещения елен), с когото ни канят на ново необикновено и изключително провокативно кинопътешествие, изследващо темите за властта, контрола, свободната воля и динамиката на човешките взаимоотношения.

Наши гидове в пъстрия, често абсурден и хапливо забавен свят на "Благи деяния" са превърналата се в неизменна муза на Лантимос, двукратна носителка на „Оскар“ Ема Стоун, Маргарет Куали, Уилем Дефо, Хонг Чау и Джеси Племънс, чието изпълнение във филма беше отличено на фестивала в Кан с наградата за най-добра мъжка роля. Всеки един от тези отлични актьори влиза в различен образ в три отделни истории, обединени от идейно-тематичното послание на Благи деяния.

"Благи деяния" ни запознава с мъж без право на избор, който се опитва да поеме контрола над собствения си живот; с полицай, който е разтревожен, че изчезналата му в морето съпруга се е завърнала, но сякаш нещо в нея не е същото; и с жена, решена да открие конкретен човек със специални способности, на когото е предопределено да се превърне в изумителен духовен водач.
Новият трейлър на Благи деяния запазва мистерията около филма, но смело гъделичка сетивата ни, предлагайки ни да вкусим от невероятно предизвикателния и емоционален секси коктейл, с който гръцкият провокатор прави своеобразно завръщане към корените си, затвърждавайки репутацията си на един от най-смелите и идиосинкратични режисьори, работещи днес.

Снимка: Форум Филм България

Режисьор на "Благи деяния" е Йоргос Лантимос (Клети създания, Фаворитката, Омарът, Кучешки зъб), който е и сценарист наравно с Ефтимис Филипу (Омарът, Убийството на свещения елен, Кучешки зъб). Продуценти са Ед Гийни и Андрю Лоу, Кася Малипан и Йоргос Лантимос. Актьорският състав включва Ема Стоун, Джеси Племънс, Уилем Дефо, Маргарет Куали, Хонг Чау, Мамуту Ати, Джо Алуин и Хънтър Шейфър и др.

Вършим "Благи деяния" от 6 септември само в кината.

Ключови думи: