На живо

7

В боксофиса настъпи ерата на Джурасик свят: Господство

У нас филмът, който обединява двете поколения на емблематичния франчайз и бележи епичния завършек на ерата Джурасик, безапелационно зае първото място в боксофиса с резултати от над 30 000 зрители и 380 000 лв., с което постави рекорд за най-голям дебют на филм от поредицата, изпреварвайки отварящия уикенд на колосалния хит Джурасик свят от 2015 г.

Публикувано на 14 Юни 2022
В боксофиса настъпи ерата на Джурасик свят: Господство
Снимка: Forum Film Bulgaria

През изминалия уикенд динозаврите се завърнаха в киносалоните с мегапродукцията Джурасик свят: Господство и светът отново се покори на величествените създания. У нас филмът, който обединява двете поколения на емблематичния франчайз и бележи епичния завършек на ерата Джурасик, безапелационно зае първото място в боксофиса с резултати от над 30 000 зрители и 380 000 лв., с което постави рекорд за най-голям дебют на филм от поредицата, изпреварвайки отварящия уикенд на колосалния хит Джурасик свят от 2015 г.

Фурорът, който предизвикват динозаврите, е не само у нас. В световен мащаб Джурасик свят: Господство е оглавил боксофиса в 52 държави, в 16 от които е регистрирал рекорд за франчайза, а общите му приходи до момента възлизат на 389 млн. долара. В Съединените щати, продукцията отбелязва най-големия уикенд за филм, който не е със супергерои от началото на пандемията.

Действието на Джурасик свят: Господство се развива четири години след разрушението на Исла Нублар в Джурасик парк: Рухналото кралство и динозаврите вече живеят – и ловуват – наравно с хората навсякъде по света. Но ще оцелее ли това съвместно съществуване или Денят на Страшния съд наистина ще настъпи, защото над нашата планета може да господства само един вид? Но кой?

Начело на Джурасик свят: Господство застава Колин Тревъроу, който режисира и най-касовия филм от поредицата до момента – Джурасик свят. Тревъроу също така е и сценарист, наравно с Емили Кармайкъл (Огненият пръстен: Революция). В ролите, освен Крис Прат, Брайс Далас Хауърд, Сам Нийл, Лора Дърн и Джеф Голдблум, влизат Джъстис Смит, Даниела Пинеда, Джейк Джонсън, Омар Си, Б. Д. Уонг, Изабела Сърмън, ДеУанда Уайз, Скот Хейз, Кембъл Скот, Дичън Лакман, Мамоду Ати и др.  Продуценти са Франк Маршал и Патрик Кроули, а изпълнителни продуценти са Стивън Спилбърг, Александра Дербишир и Колин Тревъроу.

Станете част от епичния завършек на ерата Джурасик с Джурасик свят: Господство – вече в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX.

Ключови думи:
@