На живо

7

Трио „VIVA“ с нов сингъл

Публикувано на 21 Октомври 2021
Трио „VIVA“ с нов сингъл
Снимка: Aba Sme PR

Факт е третият сингъл от предстоящия албум на VIVA.

Неон“ е поп песен, с тригласно пеене, в брилянтно вокално съчетание на трите различни тембъра на момичетата. Режисьор на ефектното видео е Боян Карамфилов. Хореограф на танците е Реми Тоин. Автори на песента са: музика - Славчо Николов /Б.Т.Р., текст - Яна Николова, аранжимент Славчо Николов и Алекс Нушев.

Снимка: Aba Sme PR

Песента беше сред финалистите на „Фестивала за поп и рок музика София 2021“, представена в зала 1 на НДК през септември месец. Лятото и началото на есента, „VIVA“ имаха участия, с концерти на открито и на клубни сцени. Изнесоха самостоятелни концерти на Международния фестивал "Огненият Дунав" в гр. Тутракан и откритата сцена в гр. Бяла, бяха специални гости и ментори на поп-рок фестивал "Ноти по пясъка" в Приморско. В разнообразния им репертоар са включени кавъри на популярни български и световни хитове в нов аранжимент, авторските им песни „Птица в клетка“, „Тръгвам бавно“, „Дива река“, както и удивителни акапелни изпълнения. На голяма сцена, с адмирациите на жури и публика, през 2021, триото представи „Дива река“ на „Бургас и морето 2021“, „Неон“ на „Фестивала за поп и рок музика – София 2021“. А най- вълнуващо за триото беше участието им в концерта на Б.Т.Р. „Пъзел“ на 13-и октомври.


„VIVA“ е в състав - Виктория Чешмеджиева, Йоана Великова, Виктория Ехиянова. „VIVA“ се сформира през 2012 г. Имат спечелени 5 Grand Prix награди, над 20 първи места, десетки втори и трети отличия. Занимават се с музика от 4-годишна възраст в Център за изкуства „Зорница“, като са солистки в 2 музикални албума.

Снимка: Aba Sme PR

Главни героини са в първата детска рок опера „Така ще бъде“ и в музикални спектакли. Участнички са във ТВ форматите – „Големите надежди“, националната селекция за Детска Евровизия, финалисти в БНТ Парк Live с авторска песен, сезон 6 и 7 в „Гласът на България“. Три поредни години са част от Успелите деца на България към фондация „Димитър Бербатов“. През 2019 г. са най-младите финалисти във фестивала за нова поп и рок песен „София пее“. Музикален продуцент и мениджър на момичетата е Славчо Николов / Б.Т.Р. с когото записват и песните за дебютния си албум. От 2021 година, момичетата са студентки редовно обучение: Виктория Чешмеджиева - УНСС специалност “Медия икономика”, Йоана Великова - УНСС специалност “Журналистика“, Виктория Ехиянова - Национална музикална академия “Панчо Владигеров” - специалност “Поп и джаз пеене”.
VIVA „Неон“ : Музика – Славчо Николов, Текст – Яна Николова, Аранжимент – Славчо Николов и Алекс Нушев, Продуцент – Трио VIVA 

Ключови думи: