На живо

7

Транспортирай се!

Информационна кампания на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 г.“ , финансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз

Публикувано на 21 Юни 2021
Транспортирай се!
Снимка: МТИТС

Обичаш да пътуваш?

Не пропускай рубриката „ТранспортирайСЕ“ по радио N-JOY и се включи в играта на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията! - виж повече в раздел ИГРИ.

Ще научиш интересни подробности за едни от най-големите транспортни проекти, реализирани по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 - 2020.

Включи се в играта, като отговориш на въпроса за деня, публикуван в страницата на играта ТУК и може точно ти да спечелиш страхотна награда - VR очила и чадър. 

Интересен факт: Най-новото специализирано плавателно средство за драгиране на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ се нарича „Янтра“. Името не е избрано случайно, тъй като всички плавателни средства в състава на Изпълнителната агенция за проучване и поддържане на река Дунав /ИАППД/ са кръстени на български притоци на р. Дунав.  Драгата е доставена в рамките на проект Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски участък на р. Дунав, чрез доставка на оборудване“, финансиран по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г.    Новопостроената драгираща техника ще даде възможност на ИАППД  ефективно и навреме да изпълнява своите задължения по поддръжка на корабоплавателния път.  

Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г. (ОПТТИ) е насочена към развитието на основните видове транспорт – железопътен, пътен, воден, интермодален, както и на съвременни информационни системи за управление на трафика.

Общият бюджет е 1.9 млрд. евро (1.6 млрд. евро е финансирането от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз, а 288 млн. евро е българското съфинансиране).

Сред най-значимите проекти, които са в процес на изпълнение по програмата са:

  • Подобряване на корабоплаването по р. Дунав чрез доставка на специализирано драгажно оборудване;
  • Въвеждане и разширяване на обхвата на информационни системи за по-бързо информационно обслужване на пристанищата чрез подобряване на организацията по обработка на документи по проект VTMIS-4 и т.н.

Повече информация, можете да намерите в сайта на ОПТТИ и YouTube канала на програмата

Информационна кампания на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 г.“ , финансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Ключови думи: