На живо

7

Този уикенд ще се проведе автосалонът Palace Auto Varna 2022 E-Mobility

Най-голямото събитие за електромобили и хибриди тази година

Публикувано на 22 Август 2022
Този уикенд ще се проведе автосалонът Palace Auto Varna 2022 E-Mobility

Мобилността на бъдещето – хибридна, електрическа и свързана – се отправя към Варна от  25 до 28 август тази година. Дворецът на културата и спорта в морската ни столица ще е домакин на най-голямото специализирано събитие за e-Mobility в страната, което ще събере под един покрив десетки марки с редица нови модели. Всички щандове по време на изложението ще бъдат посветени на една обща идея – електрифицираната мобилност на бъдещето.

До средата на тази година, изцяло електрическите леки автомобили у нас са регистрирани 4614. Значително повече са леките автомобили – хибриди, които използват освен електричество и конвенционално гориво – 25 467, като от тях преобладават тези във вариант бензин-електричество – 21 842.  Ръст на електромобилите 82%  и 58% на хибридите у нас за година. Тенденцията за Европа не просто ще се запази, а ще продължи да се подобрява в полза на електромобилите и следващите няколко години. Въпрос само на време е всички нови автомобили да минат на ток. Те се движат с нулеви вредни емисии и допринасят за по-чистия въздух в населените места.

Освен да бъдат бързи, луксозни, големи и скъпи, съвременните електрически автомобили могат да бъдат малки, маневрени и най-важното - достъпни. В това ще се убедят посетителите на автосалона, които търсят предимно градски модел на ток и не биха дали цяло състояние за да бъдат екологични.

Спокойно можем да кажем, че Palace Auto Varna 2022 E-Mobility е сериозна крачка напред спрямо съвременните тенденции на Европа.

Свои хибридни, plug-in хибридни или електрически автомобили в рамките на изложението ще изложат марките: Audi, Land Rover, Jaguar, Ford, Peugeot, Citroen, Opel, Skoda, Haval, Volkswagen, Hyundai, Mazda и мотоциклети SUR RON. Десетки са автомобилите, които ще бъдат показани за първи път пред публиката в морската столица на живо.

На Автосалона ще откриете за първи път фирми, които ще представят зарядни станции за електрически автомобили, цялостни решения в областта на електрическата мобилност, както и фирми за техническо оборудване на автосервизи и др.

Освен да се запознаят отблизо с автомобилите чрез статичната им експозиция, посетителите на Palace Auto Varna 2022 E-Mobility ще имат възможността да участват в организиран тест-драйв и демонстрации, за да видят и усетят следващото ниво на мобилност от първо лице. Palace Auto Varna 2022 E-Mobility ще бъде отворен за посетители от 10.30 - 19.30 ч. във всеки от дните от 25 до 28 август.  

Ключови думи: