На живо

7

Топ Гън: Маверик влезе в родните киносалони

Том Круз и инструкторът от Топ Гън Дейв „Bio“ Баранек приветстваха родните авиатори на първата прожекция на хита „Топ Гън: Маверик“ в България

Публикувано на 27 Май 2022
Топ Гън: Маверик влезе в родните киносалони
Снимка: Форум Филм България

Тридесет и шест години след като Топ Гън предефинира екшън жанра, превърна Том Круз в световна суперзвезда и се настани трайно в попкултурата, най-дългоочакваното продължение в историята на киното – Топ Гън: Маверик влита в родните кина.

Със спиращи дъха въздушни сцени и каскади, заснети с IMAX камери в реална среда и без намесата на компютърно генерирани ефекти, филмът ще отведе зрителите на изпълнено с адреналин свръхзвуково кинопреживяване, каквото само големият екран може да предложи.

Топ Гън: Маверик е поразяващо кинопреживяване, което ще допадне както на феновете на оригинала, така и на „новобранците“, които за първи път се запознават с Маверик.

За филма:

След повече от тридесет години служба като един от топ пилотите на Американските  военноморски сили, Пийт „Маверик“ Мичъл (Круз) е намерил мястото си – да достига крайни предели като безстрашен тест пилот и да отбягва повишенията, които биха го задържали на земята. Когато Маверик се оказва инструктор на специален отряд пилоти от Топ Гън, трениращи за невиждана досега мисия, той се среща с лейтенант Брадли „Рустър“ Брадшоу (Майлс Телър), син на загиналия му партньор и най-добър приятел Ник Брадшоу – Гуус.

Изправен пред несигурно бъдеще и преследван от миналото си, Маверик се сблъсква с най-дълбоките си страхове в мисия, която изисква най-голямата жертва от тези, които ще бъдат избрани да полетят.

Режисьор на Топ Гън: Маверик е Джоузеф Козински (Трон: Заветът, Забвение), а сценарият е дело на Кристофър Маккуори (Обичайните заподозрени, Мисията невъзможна: Разпад), Ерън Крюгер (Дъмбо, Дух в броня) и Ерик Уорън Сингър (Американска схема, Интернешънъл), по образи създадени от Джим Кеш и Зак Епс мл. Продуценти са Джери Брукхаймър, Дейвид Елисън, Кристофър МакКуори и Том Круз. Автор на основния сингъл от саундтрака към филма „Hold My Hand“ е емблематичната и винаги провокативна Лейди Гага.

Освен Том Круз и Майлс Телър (Дивергенти, Камшичен удар), в актьорския състав се включват и Вал Килмър, който се завръща като емблематичния Айсмен, Дженифър Конъли, Джон Хам, Ед Харис, Глен Пауъл, Луис Пулман, Моника Барбаро, Чарлс Парнел, Дани Рамирес, Джей Елис, Грег Тарзан Дейвис, Башир Салахудин, Мани Джакинто, Питър Марк Кендъл и др.

Топ Гън: Маверик вече е в кината, IMAX и 4DX. 

Ключови думи: