На живо

7

Tones And I издава албум през юли

Водещия сингъл от него е парчето “Cloudy Day”

Публикувано на 11 Юни 2021
Tones And I издава албум през юли

Глобалната супер звезда Tones And I анонсира очаквания си дебютен албум, Welcome To The Madhouse, който световно ще пристигне на 16 юли.

Tones And I сподели водещия сингъл към предстоящия албум, “Cloudy Day”, който у нас е наличен във  всикчи стрийминг платформи чрез Офрей Мюзик / Elektra Records и е придружен от анимирано видето ТУК. Наличен вече за предварителна поръчка, Welcome To The Madhouse се откроява като дълбоко рефлектираща и персонална творба за Tones And I, като австралийската изпълнителка сама е писала целия албум и съвместно е продуцирала всяка песен.  

За значението на Welcome To The Madhouse, Tones And I обясни: “Този албум за мен е весел и тъжен и отразява промяната на емоциите у мен. Има песни, които са писани преди  ‘Dance Monkey’, когато не знаех дали уличното свирене е добро за мен. Има песни за когато добрият ми приятел Т си замина и не исках да се справя с емоциите. Възходите и паденията в живота по време на карантина и менталните промени/борби. Някои песни ме карат да се смея, други ме карат да плача, но няма няма главна тема или усещане в албума – песните са уникални според това как съ се чувствала в деня, в който съм ги писала“.   

Относно за произхода на “Cloudy Day” Tones And I  уточни, че: След като моят приятел T почина ми беше трудно да пиша каквито и да е щастливи песни или такива, които дори харесвах. Срещнах се с приятел, който ми каза следното от покойната си майка – ‚в облачен ден погледни към небето и намери слънцето‘. Разбрах, че искам да използва това като фраза и следващия път, в който отидох в студиото, написах ‘Cloudy Day.’”  

Първоначално Tones And I положи основите за Welcome To The Madhouse миналата година с издаването на “Fly Away”, поетична и силна композиция, която събра над 190 милиона стрийма, а  Tones And I изпълни песента при  Jimmy Kimmel Live! и The Ellen DeGeneres Show.  Тя последва това през 2021 с издаването на песента “Won’t Sleep“,  която пристигна с режисирано от Tones And I, Nick Kozakis и Liam Kelly официално музикално видео, продължаващо традиция, превърнала се в неочаквани и незабравими визуализации. И двата трака отразяват неподражаемата гледна точка на емблематичния стил на Tones And I, подчертавайки умелите й текстове, непредвидимо умение за песни и неоспорим талант за заразителни елементи.    

След като се наложи да отложи глобалното си турне през 2020, заради COVID-19, Tones And I ще анонсира нови дати за Щатите, Европа и Обединеното Кралство през идните седмици. За повече информация относно датите от турнето и билети за предстоящите концерти, посетете www.tonesandi.com.

Глобалният хит на Tones And I,  “Dance Monkey” беше провъзгласен за най-търсената песен в Shazam за всички времена и официално стана 3-та най-стриймвана песен за всички времена в Spotify, превръщайки трака в най-стриймваната песен от жена артист в платформата. Официалното видео на “Dance Monkey” задмина 1.5 милиарда гледания в YouTube, а тракът събра шест милиарда глобални стрийма и получи 4 пъти платинен сертификат в Щатите, както и мултиплатинен или диамантен сертификат в 16 други държави. Освен това “Dance Monkey” се приземи на #4 в класацията на  Billboard  Hot 100, превръщайки се в първия топ 5 Hot 100 хит, изцяло писан от жена от над осем години. В Австралия “Dance Monkey” държи рекорда за всички времена за най-много седмици, прекарани на #1 в класацията за сингли на ARIA, докато в Обединеното Кралство “Dance Monkey” направи Tones And I най-дълго задържалия се на #1 женски артист за всички времена в Официалната класация за сингли.  The New York Times разкриха детайли за създаването на “Dance Monkey” в  сериите Diary of a Song video series, говорейки с Tones And I за пътуването й от уличен музикант в глобална звезда.

“Dance Monkey” е включен в златно сертифицирания мини албум на  Tones And I  The Kids Are Coming, който й донесе четири големи награди на миналогодишните награди ARIA, включително: „Пробивен артист“, „Най-добър женски артист“, „Най-добро поп издание“, „Най-добро независимо издание“. Следвайки излизането на краткия албум,  Tones And I показа смайващия си глас в изпълнението на “Dance Monkey” и открояващия се трак “Never Seen The Rain“, появявайки се в The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The Voice, The Ellen DeGeneres Show and The Today Show.  

Родом от австралийския полуостров Mornington, изпълнителката Tones And I пътува до Byron Bay в началото на 2018 г., за да пробва шанса си, като прави изпълнения на улицата, за да събира пари. Още на първия ден тълпи от хора се изсипват на улицата. Тогава Tones напуска работата си и решава да направи Byron своя нов дом, където живее във ван за една година, усъвършенствайки писането на песни и уличното пеене всеки уикенд. Една година по-късно тя вече има една от най-големите песни в света с глобалния хит “Dance Monkey”.

PHOTO CREDIT: GIULIA MCGAURAN

Ключови думи: