На живо

7

Tones And I пусна дебютния си албум

Колекцията Welcome To The Madhouse събира всичко заедно в трогателна и магнетична колекция от 14 парчета

Публикувано на 20 Юли 2021
Tones And I пусна дебютния си албум
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music / Giulia McGauran

Глобалната супер звезда, Tones And I, пусна нетърпеливо очаквания дебютен албум, Welcome To The Madhouse. У нас той е наличен за слушане във всички стрийминг платформи чрез Орфей Мюзик / Elektra Records.

Първият й дълъг запис конкретизира съвършено откровено и живо пътешествие от уличното свирене в Byron Bay до международна слава и сбогуване с най-добрия й приятел. Tones And I събира всичко заедно в трогателна и магнетична колекция от 14 парчета, писана изцяло от австралийската изпълнителка, със съвместно продуциране на всяка песен.   

Tones And I наскоро сподели най-новия сингъл от Welcome The Madhouse, “Cloudy Day”, и той вече е събрал 20 милиона тотални стрийма. Получавайки възторжени похвали, VARIETY отбелязаха, че е  “перфектният химн в пандемията”, а Tones And I направи дебютно изпълнение на песента в The Late Show with Stephen Colbert, като още едно е насрочено за днес, 19 юли, в Today.  Говорейки за нарастващото й влияние като цяло, Music Business Worldwide също наското вписаха възхода й като “No.1 Songwriter On Streaming Services Last Year”. 

Tones And I коментира за значимостта на Welcome To The Madhouse, обяснявайки, че “Този албум за мен е весел и тъжен и отразява промяната на емоциите у мен. Има песни, които са писани преди  ‘Dance Monkey’, когато не знаех дали уличното свирене е добро за мен. Има песни за когато добрият ми приятел Т си замина и не исках да се справя с емоциите. Възходите и паденията в живота по време на карантина и менталните промени/борби. Някои песни ме карат да се смея, други ме карат да плача, но няма няма главна тема или усещане в албума – песните са уникални според това как съ се чувствала в деня, в който съм ги писала“.  

Относно за произхода на “Cloudy Day” Tones And I  уточни, че: След като моят приятел T почина ми беше трудно да пиша каквито и да е щастливи песни или такива, които дори харесвах. Срещнах се с приятел, който ми каза следното от покойната си майка – ‚в облачен ден погледни към небето и намери слънцето‘. Разбрах, че искам да използва това като фраза и следващия път, в който отидох в студиото, написах "Cloudy Day”. 

Първоначално Tones And I положи основите за Welcome To The Madhouse миналата година с издаването на “Fly Away”, поетична и силна композиция, която събра над 190 милиона стрийма, а  Tones And I изпълни песента при  Jimmy Kimmel Live! и The Ellen DeGeneres Show.  Тя последва това през 2021 с издаването на песента “Won’t Sleep“,  която пристигна с режисирано от Tones And I, Nick Kozakis и Liam Kelly официално музикално видео, продължаващо традиция, превърнала се в неочаквани и незабравими визуализации. И двата трака отразяват неподражаемата гледна точка на емблематичния стил на Tones And I, подчертавайки умелите й текстове, непредвидимо умение за песни и неоспорим талант за заразителни елементи.  

Глобалният хит на Tones And I,  “Dance Monkey” беше провъзгласен за най-търсената песен в Shazam за всички времена и официално стана 3-та най-стриймвана песен за всички времена в Spotify, превръщайки трака в най-стриймваната песен от жена артист в платформата. Официалното видео на “Dance Monkey” задмина 1.5 милиарда гледания в YouTube, а тракът събра шест милиарда глобални стрийма и получи 4 пъти платинен сертификат в Щатите, както и мултиплатинен или диамантен сертификат в 16 други държави. Освен това “Dance Monkey” се приземи на #4 в класацията на  Billboard  Hot 100, превръщайки се в първия топ 5 Hot 100 хит, изцяло писан от жена от над осем години. В Австралия “Dance Monkey” държи рекорда за всички времена за най-много седмици, прекарани на #1 в класацията за сингли на ARIA, докато в Обединеното Кралство “Dance Monkey” направи Tones And I най-дълго задържалия се на #1 женски артист за всички времена в Официалната класация за сингли.  The New York Times разкриха детайли за създаването на “Dance Monkey” в  сериите Diary of a Song video series, говорейки с Tones And I за пътуването й от уличен музикант в глобална звезда.

“Dance Monkey” е включен в златно сертифицирания мини албум на  Tones And I  The Kids Are Coming, който й донесе четири големи награди на миналогодишните награди ARIA, включително: „Пробивен артист“, „Най-добър женски артист“, „Най-добро поп издание“, „Най-добро независимо издание“. Следвайки излизането на краткия албум,  Tones And I показа смайващия си глас в изпълнението на “Dance Monkey” и открояващия се трак “Never Seen The Rain“, появявайки се в The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, The Voice, The Ellen DeGeneres Show and The Today Show

Родом от австралийския полуостров Mornington, изпълнителката Tones And I пътува до Byron Bay в началото на 2018 г., за да пробва шанса си, като прави изпълнения на улицата, за да събира пари. Още на първия ден тълпи от хора се изсипват на улицата. Тогава Tones напуска работата си и решава да направи Byron своя нов дом, където живее във ван за една година, усъвършенствайки писането на песни и уличното пеене всеки уикенд. Една година по-късно тя вече има една от най-големите песни в света с глобалния хит “Dance Monkey.” 

Ключови думи: