На живо

7

Tones And I обяви нов албум

„Beautifully Ordinary“ ще бъде пуснат в световен мащаб на 2 август

Публикувано на 20 Юни 2024
Tones And I обяви нов албум
Снимка: Giulia Mcgauran

Световната, мултиплатинена суперзвезда и композитор Tones And I обяви дългоочаквания си нов албум „Beautifully Ordinary“, който ще бъде пуснат в световен мащаб на 2 август.

Tones And I споделя новия си сингъл „Dance With Me“, изключително мелодична нова поп песен от предстоящия албум, която е достъпна на всички стрийминг платформи. „Beautifully Ordinary“ следва всепризнатия дебютен дългосвирещ албум на Tones And I „Welcome To The Madhouse“, който дебютира на #1 в австралийската класация за албуми през 2021 г.

Коментирайки „Beautifully Ordinary“, Tones And споделя: „Beautifully Ordinary е моят втори албум. Не съм се стремяла към конкретна тема или тон. Всяка песен е различна история, предназначена за свой собствен момент. Някои песни са вдъхновени от същия житейски опит, но през различна гледна точка. Най-вече албумът се представя като всичко, което слушателят иска да чуе. Има нюанси на самота, разбито сърце, отчаяние, страх, уязвимост и триумф (но не твърде много). Най-ярките песни имат най-тъжните истории. Носталгията изглежда е постоянна тема в целия албум, въпреки че никога не е била умишлена. Подсъзнателно смятам, че миналото е просто нещо, което наистина контролира човека, който съм днес - както съм сигурна, че го прави и за много от вас".

Tones And I разработи „Dance With Me“, отбелязвайки: „Dance With Me“ е песен за разбито сърце и отчаяние. Припевът символизира чакането на някого в миналото, което е продължило дълго и емоционално, а „танцуването“ представлява най-щастливия ви момент с някого и е отчаяно усилие да се свържете отново с него. Това е песен за самотата, но звучи щастливо”.

Копродуциран от Tones And I, албумът „Beautifully Ordinary“ показва как австралийската изпълнителка прегръща личностното си израстване и намира спокойствие, докато насърчава слушателите към същото. Амбициозната и приключенска колекция е налична за предварителна поръчка и включва издадените преди това сингли “Wonderful,” “I Get High” и “Dreaming”.

През юли Tones And I ще посети Европа за поредица от летни фестивали и хедлайн шоу в Лондон, преди да се върне у дома за разпродадено хедлайн турне през Австралия и Нова Зеландия. Тя ще завърши годината с две мащабни австралийски хедлайн шоута в „Rod Laver Arena" в Мелбърн (11/9) и прочутата Опера в Сидни (11/30). Миналата пролет Tones And I се присъедини към P!NK на нейното турне в Австралия, откривайки всеки от двадесетте концерта и имайки изпълнения пред почти един милион души през цялото време. За билети и повече информация относно предстоящите концерти на Tones And I посетете www.tonesandi.com.

По-рано тази година Tones And I влезе в историята, със завладяващия хит на австралийския изпълнител „Dance Monkey“, като надмина 3 милиарда стриймвания в Spotify. С това постижение, Tones And I стана първата и единствена изпълнителка, постигнала този успех в стрийминга, и един от само осемте изпълнители, които някога са преминали 3 милиарда стриймвания с една песен в Spotify.

Tones And I приключи 2023 г. по забележителен начин със завладяващия химн „The Greatest“, който беше издаден в подкрепа на женския футболен отбор на Австралия – The Matildas, на Световното първенство по футбол за жени на FIFA. Изданието спечели одобрението на критиката, „Rolling Stone Australiа“ възхитено коментира: „The Greatest“ започва с извисяващо се струнно звучене, преди изразителните думи на певицата и автор на песни да се появят, за да вдъхновят.“ Tones And I също така участва в песента „BRING IT ON [Official FIFA Walkout Anthem],“ заедно с Bia и Diarra Sylla, продуцирана от RedOne (Lady Gaga, Britney Spears, Nicki Minaj, Justin Bieber), която послужи като официална песен за Световното първенство за жени през 2023 г. в Австралия и ще продължава да бъде официалната музика за излизане за всеки мач на FIFA до 2030 г. Освен това, Tones And I изпълни завладяващ сет преди финала на Световното първенство по футбол за жени пред пълен стадион с повече от 75 000 зрители в Сидни, Австралия, който беше излъчван в цял свят.

Тези две песни излязоха веднага след сингъла на Tones And I от 2023 г. – „I Am Free“, който събра милиони стриймвания в дигиталните платформи заедно със специалната „Piano Version“. „I Am Free“ последва сингъла на Tones And I – „I Made It“, композиран за оригиналния филм на „Netflix“ – „True Spirit“, и сингъла от 2022 г. – „Charlie”, както и нейното участие в „Chant” на Macklemore. Двамата представиха колаборацията си в „Good Morning America“ с наелектризиращо изпълнение в Сентръл Парк в Ню Йорк. Освен това, Tones And I също така подгрява за Macklemore на неговото хедлайн турне във Великобритания и Европа.

Като неподражаем вокалист, умен автор на песни, опитен продуцент и изобретателен творец, Tones And I разширява обхвата на поп музиката с непредвидими и неоспорими химни по свой собствен начин. Откакто изгря на световната сцена през 2019 г. като уличен изпълнител от полуостров Морнингтън, Австралия, тя разби рекорди, спечели множество награди, разпродаде турнета, надхвърли 10 милиарда стриймвания и достигна мултиплатинени върхове по целия свят. Нейният пробив „Dance Monkey“ стана 6-кратно платинен в САЩ, превърна се в най-търсената песен в Shazam досега и я направи „първата изпълнителка, достигнала 2 милиарда стриймвания в Spotify с една песен“, като същевременно постоянно заемаше място в „10-те най-стриймвани песни за всички времена в Spotify.“ Нейното EP от 2019 г. – „The Kids Are Coming“, влезе директно в Топ 30 на „Billboard 200“ и получи златен сертификат. Междувременно дългосвирещият дебютен албум на Tones And I – „Welcome To The Madhouse“, се нареди на #1 в австралийската класация за албуми през 2021 г. Сред петте награди ARIA в кариерата ѝ, „Cloudy Day“ приключи 2022 г. като „Песен на годината“ на ARIA. Освен че изнася разпродадени концерти на множество континенти, тя направи зашеметяващи изпълнения в „The Late Show with Stephen Colbert“, „TODAY“, „Jimmy Kimmel LIVE!“, „Good Morning America“, „The Ellen DeGeneres Show“ и много други. Изпълнителката също така си сътрудничи с Macklemore, blackbear, Jonas Blue, Sam Feldt и BIA, в допълнение към музикалния принос към „True Spirit“ на NETFLIX и блокбъстърa „Aquaman and the Lost Kingdom“. Поемайки нещата в свои ръце, тя лично оформя своята визия, като не само пише и изпълнява песни, но също така продуцира и режисира видеоклипове. Tones And I е творческа сила, която никога не спира да върви напред.

Снимка: Giulia Mcgauran

1. To Be Loved
2. Lose Someone Like Me
3. I Get High
4. We'll See Stars
5. Dance With Me
6. Figure It Out
7. Wonderful
8. Raise Me Up
9. Dreaming
10. You Don't Know Me Like That
11. John Doe
12. Sorrento
13. Need You To Love Me
14. Only One
15. Live Without Your Love
16. Call My Name

Ключови думи: