На живо

7

Точно за Хелоуин е време за Рога – от 29 октомври само в кината

Публикувано на 26 Октомври 2021
Точно за Хелоуин е време за Рога – от 29 октомври само в кината
Снимка: Форум Филм България

Продуциран от носителя на „Оскар“ Гийермо дел Торо (Формата на водата, Алеята на кошмарите) и режисиран от наградения с „Независим дух“ Скот Купър (Лудо сърце), Рога е смразяваща история за ужаса на всекидневното семейно насилие и непрестанната борба за оцеляване в тежки икономически условия, преплетена с древните смразяващи легенди на индианците за мистичното създание Уендиго.

Снимка: Форум Филм България

Действието на Рога се развива в малко градче в Орегон и разказва за началната учителка Джулия (Кери Ръсел, Американците) и местния шериф и нейн брат Пол (Джеси Плeмънс, Круиз в джунглата), които откриват, че едно от децата в училище – Лукас (Джереми Т. Томас), крие ужасяваща тайна със смъртоносни последици за целия град.

Режисьор на Рога e Скот Купър (Лудо сърце, Черна служба, Извън пещта), който е и сценарист наравно с К. Хенри Чейсън и Ник Антоска, по разказа The Quiet Boy на Ник Антоска. Продуцент е Гийермо Дел Торо, а в ролите са Кери Ръсел, Джеси Племънс, Рори Кокрейн, Греъм Грийн, Джереми Т. Томас, Скот Хейз, Еми Мадиган и др.

Точно за Хелоуин е време за Рога – от 29 октомври само в кината!

Ключови думи: