На живо

7

TIMAS подарява за рождения си ден нов сингъл

Тайни тръпки, на които им трябва само един знак, за да преобърнат света и да се превърнат в голямата любов. Това е вдъхновението за новия сингъл „Дай ми знак“

Публикувано на 13 Юни 2022
TIMAS подарява за рождения си ден нов сингъл
Снимка: Орфей Мюзик

TIMAS посрещна 29-ия си рожден ден с нов сингъл „Дай ми знак“.

Тайни тръпки, на които им трябва само един знак, за да преобърнат света и да се превърнат в голямата любов. Това е вдъхновението за новия сингъл „Дай ми знак“.

Той завладява с невероятна енергия и денс ритъм, който чудесно се вписва в първите дни на започващото горещо лято. По традиция обаче песните на TIMAS не се побират само в един стил. И този път той добавя щипка уникално звучене с автентичните фолклорни напеви в „Дай ми знак“, които, въпреки че са само фон, създават внушение за широта и уникалност.

„За мен тази песен е ново начало и... надежда. Точно като онази част от текста: „Да започнем отначало...“, споделя TIMAS.

Текстът на песента е дело на Цветелина Маринова от дует Expose, а върху музиката самият TIMAS е работил заедно с Fabrizio Parisi, The Editor и Цветелина Маринова.

Към „Дай ми знак“ TIMAS снима и стилно, минималистично видео, заедно с режисьора Добромир Николов. Смислов и визуален акцент в клипа са двете балерини – Анна Младенова и Цвета Цочева, които претворяват думите в красиви движения, дело на хореографа Велислава Цветкова Дипчикова от Expose Team.

Зад псевдонима TIMAS стои един от най-талантливите млади поп изпълнители Тихомир Митов. Със солидно музикално образование и интереси, певецът обича да предизвиква слушателите със стилови комбинации, с които разнообразява поп парчетата си. Вплита в тях латино ритми, фолклорни мотиви, електронна и денс музика. До момента има издадени 4 сингъла, които се радват на голяма популярност – „Лято по две“ (муз. и аранж. - Светлин Къслев, текст - Evangeline), „Аз съм тук“, записана с квартета „Славеите на Надка Караджова“ (муз. и аранж. Алекс Кипров, текст - Цвети Милева), „Слънчев удар“ (муз. и аранж. Александър Кипров, текст – Илия Григоров), „Сеньорите“ (муз. и текст Тихомимр Митов). През 2016 година получава наградата „Дебют“ на Съюза на артистите в България, а любовта на всички печели с успешното си участие в „Гласът на България“.

„Дай ми знак“ е реализирана с подкрепата на Национален фонд „Култура“. 

Премиерата на песента и видеото е днес, 13 юни. Дигиталната дистрибуция на „Дай ми знак“ е поверена на Warner Music/Орфей Мюзик.

 

Ключови думи: