На живо

7

Tiësto и Karol G обединиха усилия за общ трак

Песента отбелязва първата колаборация на латино артист с печелилия награди Грами платинено сертифицира диджей

Публикувано на 13 Август 2021
Tiësto и Karol G обединиха усилия за общ трак
Снимка: Орфей Мюзик / Warner Music

Tiësto и Karol G пишат история с новата си колаборация “Don’t Be Shy”.

Песента се маркира като първата песен на английски език някога за мултиплатинената супер звезда Karol G, както и щурм в денс музиката. Песента също отбелязва първата колаборация на латино артист с печелилата награди GRAMMY®, платинено сертифицирана международна икона, Tiësto. Той продължава да се разраства в жанрове и стилове, постоянно развивайки музиката и уменията си. Слушайте горещия летен трак ТУК!  

Наскоро дуото засне музикалното видео в Маями, Флорида, режисирано от феноменалния Christian Breslauer. Сюжетът на клипа се развива в много специален музей, пълен с изненади, опияняващо денс изпълнение от Karol G и поява от Tiësto и комика Blake Webber. 

Tiësto ще отбележи излизането на новия сингъл тази събота в Ayu Dayclub като част от сета му в Лас Вегас и партньорство с  Zouk Group и Resorts World Las Vegas, със специално отварящо парти за начало на летните изпълнения, озаглавени "Don’t Be Shy Las Vegas.” Официалното музикално видео към трака ще дебютира на 100,000-футовия West Tower LED екран в курорта.  

“Karol G е толкова талантлива супер звезда и перфектно попълнение към песента – когато за първи път чух гладките й вокали в “Don’t Be Shy”, незабавно се впечатлих. Развълнуван съм да споделя тази колаборация с феновете и на двама ни по целия свят“, казва Tiësto.  

Работата с Tiesto е една от най-красивите изненада, които са ми се случвали тази година“, каза Karol G.Плейлистът ми включва различни негови песни и често ги слушам. Когато се появи идеята да работим заедно, и на всичкото отгоре по песен на английски, вълнението ми бе на друго ниво. Първо, за възможността да работя с Tiesto, и второ, защото е първия път, в който пея песен изцяло на английски. Винаги съм искала да бъда разпознаваема с музиката си на испански, но чувствам, че точно сега е перфектното време да експериментирам, разширявам и покорявам различна аудитория“.  

Песента е втората от партньорството на Tiësto с Atlantic Records.  Тя следва септемврийското издание от миналата година на мултиплатинения глобален хит  “The Business”, който събра над 1 милиард стрийма към момента. Тракът дебютира в топ 10 в 10 държави при излизането си и достигна #1 в американските денс класации. Официалното музикално видео към “The Business” събра над  132 милиона видеа в Youtube досега.

За Tiësto

Tiësto  е печелила награди Grammy® платинено сертифицирана международна икона. DJ-ят и продуцент е единствения артист някога, който държи титлите “The Greatest DJ of All Time” на  Mixmag, “#1 DJ” според Rolling Stone и “The Godfather of EDM” по заявка на  Billboard. От ъндърграунд химните му за дансинга до високопрофилни сетове в Лас Вегас и разнороден успех, Tiësto създаде шаблон, който дефинира какво означава успех в днешната музикална сцена. Типично за Tiësto, той продължава да разширява жанровете, винаги развивайки уменията си. С над 36 милиона продадени албума, 8 милиарда стрийма и публика, надхвърляща 30 милиона фенове по света в социалните платформи, той продължава да революционизира денс музиката. Предишният сингъл на Tiësto и първо издание с Atlantic Records, "The Business”,  доминира ефира и класациите по света при излизането си през септември 2020, събирайки над 1 милиард стрийма до момента. Тракът държа стабилна позиция в плейлистите на Apple & Spotify  “Today’s Top Hits” & “Today’s Hits” и разби #1 в US Dance Radio. “The Business” е платинено сертифициран в 15 държави и златно сертифициран в 8 страни, като държа място в официалните класации за сингли Top 10 в 10 държави и Top 50 в Spotify в 31 страни. Очаквайте още нова музика от Tiësto тази година.  

За Karol G

Международно разпознаваема като най-изтъкнатата жена артист на момента, Karol G се превърна не само в културна поп икона, но и във важна и влиятелна сила в латино музиката глобално. Karol G е изпълнителката и автор на едни от най-големите хитове в латино музиката, включително “Tusa” с Nicki Minaj, който стана #1 латино песен за 2020, след като водеше във всички глобални класации.  

Karol G е носител на Latin GRAMMY и разнообразие от други награди, включително 50 диамантени сертификата в Щатите. С толкова много незаменими постижения, супер звездата направи безупречен преход към международните пазари, чупейки езикови бариери и събаряне на стереотипите. В края на 2020 тя бе наречена #1 латино артист на света за втора поредна година от  Billboard. Karol G е една от най-продаваните жени артисти с повече от 20 милиарда глобални стрийма и повече от 80 милиона фенове в социалните мрежи.  

Още повече затвърждавайки я като международна енергия, най-скорошният ѝ албум “KG0516” написа история като най-голям дебют за испански албум от латино жена артист. Албумът застана на #1 в  "Top Global Album Debuts" на Spotify,  "Top Latin Albums" на Apple Music и "Top Latin Albums" на and Billboard. Превърнал се в най-добре представилия се албум на испански от латино жена изпълнител, “KG0516” затвори първата си седмица на излизане с повече от 24 000 продадени единици и в момента има над 11 милиарда комбинирани аудио-и видео стрийма в музикалните платформи.

Ключови думи: