На живо

7

The Weeknd поставя рекорди с новия си албум

Тавата включва 16 песни със специалното участие на Tyler, the Creator, Lil Wayne, Oneohtrix Point Never и Jim Carrey

Публикувано на 28 Януари 2022
The Weeknd поставя рекорди с новия си албум
Снимка: Анимато Мюзик / UMG

Няколко месеца след като канадската суперзвезда The Weeknd загатна за появата на нова музика и следвайки хитовата колекция After Hours, петият студиен албум на изпълнителя се появи точно на 7 януари с livestream събитие в Amazon Music, озаглавено “103.5 Dawn FM“.
Още в първите 24 часа от премиерата си, “Dawn FM” стана #1 в класацията за дебют на дигиталните платформи Spotify и Apple Music, a само седмица след това оглави официалния Airplay чарт на Великобритания. С над 500 милиона стрийма “Dawn FM” e второто заглавие на Abel (The Weeknd), което влиза в челните позиции (#2) на Billboard Top 200. 

Снимка: Анимато Мюзик / UMG

Албумът включва 16 песни със специалното участие на Tyler, the Creator, Lil Wayne, Oneohtrix Point Never и Jim Carrey. Брилянтнo написан, продуциран и изпят, той предлага завладяващото и характерно звучене за Abel, който през последните пет години е еквивалент на треднсетър и суперзвезда в музикалната индустрия. Мистериозната и интересна личност на The Weeknd умело привлича вниманието на широката аудитория, а денс парчетата му ни отвеждат на пътешествие до 80-те години на миналия век.
“Dawn FM“ спечели любовта на милиони фенове по света, както и овациите на Rolling Stone, Variety, Pitchfork и др. Oценена с 5 звезди от The Guardian, колекцията бе обявена от Billboard за най-слушано заглавие за 2022 г.
Албумът излиза на CD на българския музикален пазар от Анимато Мюзик/Universal Music Group. Търсете в MusicMall.bg


Траклист
01 Dawn FM
02 Gasoline
03 How Do I Make You Love Me?
04 Take My Breath
05 Sacrifice
06 A Tale by Quincy
07 Out of Time
08 Here We Go… Again
09 Best Friends
10 Is There Someone Else?
11 Starry Eyes
12 Every Angel Is Terrifying
13 Don’t Break My Heart
14 I Heard You’re Married
15 Less Than Zero
16 Phantom Regret by Jim

Ключови думи: