На живо

7

Masked Wolf разкри дебютен микстейп

Той пристигна успоредно с официалното видео на трака “Pandemonium”

Публикувано на 16 Септември 2021
Masked Wolf разкри дебютен микстейп
Снимка: Warner Music / Harpreet Singh

Masked Wolf разкри дебютния си микстейп Astronomical. 

Той пристигна успоредно с официалното видео на трака “Pandemonium”. Колекцията от 17 трака е подчертана от глобалния хит на австралийския рапър “Astronaut In The Ocean” и вече издадените “Gravity Glidin’”, “Bop”, “Razors Edge (Feat. X Ambassadors)” и продължението “Say So”.

Astronomical отваря вселената на Masked Wolf както никога преди. Клавиши в стил 2001: A Space Odyssey отекват под замечтани куплети в началото и заглавния трак, а най-запомнящата се част гори като супернова. Пъргави рими се приплъзват през акустичната китара в “Interstellar”, а “Tightrope” балансира признанията на Masked Wolf със запомнящи се елементи с висок регистър от NICOLOSI. Двигател бръмчи в “Thief In The Night” преди мултиплатинената звезда на Baton Rouge, Kevin Gates, да влезе във вербален кръстосан огън с Masked Wolf, развивайки се като професионален урок по рап от друго измерение. Astronomical взривява с междугалактическа визия на хип-хоп, различна от всичко друго в играта.  

Снимка: Warner Music

Описан от Billboard като “2-минутна лудория с тип заразителнпст, която да блести на връха на top 40 radio”, “Say So” – достъпен във всички музикални платформи ТУК – вече се установява като ранен претендент за песен на лятото и започва възхода си по поп радио класациите. Веселият трак маркира дългоочакваното продължение на глобалния хит “Astronaut In The Ocean”, който стана #1 в 8 държави по света и събра над милиард стрийма досега.

“Astronaut In The Ocean” също се доказа като мултиформатен феномен в Щатите, изкачвайки се до #1 в класацията на Rhythmic radio както и в Top 10 на Top 40 radio. Песента прекара 22 седмици в Billboard Hot 100 на #6. Междувременно официалното музикално видео събра над 225 милиона гледания в YouTube. Masked Wolf направи световния си телевизионен дебют с епично изпълнение в “The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”, последвано от първотто му праймтайм телевизионно гостуване в “The Voice” и по-късно в “The Kelly Clarkson Show”.  

Снимка: Warner Music

Astronomical - съдържание: 

1. Astronomical

2. Just Names

3. Gravity Glidin

4. Razors Edge (Feat. X Ambassadors)

5. Say So

6. Bop

7. Where’s Wally

8. Ain’t Gonna Change

9. Pandemonium

10. Paper Planes

11. Interstellar

12. Tightrope (Feat. NICOLOSI)

13. Work

14. Galaxy Garden

15. Reflections

16. Thief In The Night (Feat. Kevin Gates)

17. Astronaut in the Ocean

ЗА MASKED WOLF:

Трансформирайки се от любезен човек в неудържим звяр в студиото за ден, Masked Wolf (aka, Harry Michael) безсъмнено утвърди себе си като могъща, отдадена и примитивна хип-хоп сила. След като завършва училище роденото в Сидни, Австралия момче неуморимо работи в продажбите, за да финансира записванията си. Той дори взима заем, за да построи домашно студио, правейки стотици песни и хиляди часове в „лабораторията“. През 2018 той пусна независимия дебют “Speed Racer”. Тракът събра милиони слушания и обърна главите към Австралия. Следвайки “Night Rider” и “Water Walkin”, той разкри “Astronaut in the Ocean”. Лутайки се между китари, 808s барабанна машина, неонови клавиши и ловка игра на думи, той се потапя в откровени текстове, заставайки директно срещу депресията. Преиздаден с Elektra Records в началото на 2021, “Astronaut In The Ocean” се превърна в глобален феномен, наброяващ над милиард стрийма до момента, стигнал до #1 в 8 държави по света. 

Дебютният микстейп на звукозаписния артист на Elektra, Masked Wolf, Astronomical у нас можете да слушате чрез Орфей Мюзик / Electra Records.

Ключови думи: