На живо

7

Taylor Swift пусна десетия си студиен албум

Описан от певицата като "колекция от музика, написана посред нощ, пътешествие през ужаси и сладки сънища", Midnights бе обявен за първи път по време на благодарствената реч на Swift на MTV Video Music Awards 2022 през август

Публикувано на 21 Октомври 2022
Taylor Swift пусна десетия си студиен албум
Снимка: Анимато Мюзик / UMG

Поп сензацията Taylor Swift пусна десетия си студиен албум - Midnights.

Описан от певицата като "колекция от музика, написана посред нощ, пътешествие през ужаси и сладки сънища", Midnights бе обявен за първи път по време на благодарствената реч на Swift на MTV Video Music Awards 2022 през август.

През последните два месеца тя разкриваше траклиста с минипоредицата в TikTok - Midnights Mayhem With Me. Сред 13-те нови песни са "Snow on the Beach", колаборация с Lana Del Rey, и "Lavender Haze", която е вдъхновена от шестгодишната ѝ връзка с Joe Alwyn. Третата песен, "Anti-Hero", ще бъде първият сингъл от Midnights с музикален клип, който излиза днес. Swift е съавтор на всяка песен в Midnights, а продукцията е дело на нейния дългогодишен сътрудник Jack Antonoff. Според тийзър трейлъра, който Swift пусна броени часове преди премиерата на Midnights, в предстоящите видеоклипове на Midnights ще участват Jack Antonoff, Laith Ashley, Mike Birbiglia, Laura Dern, John Early, Mary Elizabeth Ellis, Haim, Pat McGrath и Dita Von Teese.

Снимка: Анимато Мюзик / UMG

В среднощните моменти, описани в Midnights, Swift позволява на натрапчивите си мисли да победят - връзката ѝ, публичният ѝ имидж и вътрешното ѝ дете вземат връх в различни моменти. Разказите в Midnights са преплитат между любовни истории и сюжети за отмъщение. Във вокалите и текстовете на Taylor Swift си личи зрялост, като певицата се фокусира върху вътрешния си свят, отколкото върху публичната си персона. Думите ѝ действат като щит за най-личните ѝ взаимоотношения.

Откриващата песен "Lavender Haze" е създадена със сътрудници на Kendrick Lamar и приятелката на Swift - Zoë Kravitz. Когато обяви заглавието на песента в TikTok, Taylor отправи остър коментар по адрес на всички слуховете и коментари, на които тя и приятелят ѝ от шест години, Joe Alwyn, са подложени. В лиричен план песента напомня на "Call It What You Want" и "Cruel Summer" - разказ за любовното сияние, което пречупва всички негативи, критики и очаквания. Парчето "Anti-Hero" е признание за борбата с най-големия ѝ враг – самата тя. Midnights завършва с "Mastermind", в която Taylor разкрива отдавна планираната инициатива - да накара партньора си да се влюби в нея.

През 2020г., след романтичната колекция Lover, Swift пусна двата инди-фолк проекта Folklorе и Evermore. След това тя се завърна към музикалните си архиви за презаписването на Fearless и Red, разширявайки ги с множество неиздавани досега парчета. Новият албум Midnights е изповед, създадена от всички версии на певицата, които сме познавали досега, за да блесне една нова Taylor - постоянно развиващ се артист, който умело разказва емоциите си чрез загадъчни намеци и фини самопризнания за живота си.

 

Снимка: Анимато Мюзик / UMG

Midnights - траклист:
Track “Lavender Haze”
Track 2 “Maroon”
Track 3 “Anti-Hero”
Track 4 “Snow On The Beach” ft. Lana Del Rey
Track 5 “You’re On Your Own, Kid”
Track 6 “Midnight Rain”
Track 7 “Question…?”
Track 8 “Vigilante Shit”
Track 9 “Bejeweled”
Track 10 “Labyrinth”
Track 11 “Karma”
Track 12 “Sweet Nothing”
Track 13 “Mastermind”

Ключови думи: