На живо

7

Taylor Swift подобри Grammy рекорд

На тазгодишната церемония по връчването на наградите GRAMMY, Taylor отбеляза още едно постижение в кариерата си като спечели 4-тата си статуетка за „Албум на годината“ - повече от всеки друг артист в 66-годишната история на най-престижното музикално събитие

Публикувано на 05 Февруари 2024
Taylor Swift подобри Grammy рекорд
Снимка: Getty Images / Kevin Mazur

Taylor Swift вече държи рекорда за най-много №1 албуми на жена изпълнител (12), както и най-печелившото турне в историята.

На тазгодишната церемония по връчването на наградите GRAMMY, Taylor отбеляза още едно постижение в кариерата си като спечели 4-тата си статуетка за „Албум на годината“ - повече от всеки друг артист в 66-годишната история на най-престижното музикално събитие.

Снимка: Анимато Мюзик / UMG

В категорията участваха Jon Batiste, boygenius, Miley Cyrus, Lana Del Rey, Janelle Monáe, Olivia Rodrigo, Taylor Swift и SZA. С победата на албума ѝ "Midnights", Swift задмина Frank Sinatra, Stevie Wonder и Paul Simon. По време на благодарствената си реч за „Най-добър поп вокален албум“ Swift съобщи името и премиерната дата на 11-ия си студиен албум:

"Искам да благодаря на всички вас, като ви кажа една тайна, която пазих през последните две години. А тя е, че чисто новият ми албум излиза на 19 април. Казва се "The Tortured Poets Department".

Снимка: Анимато Мюзик / UMG

Според официалния уебсайт на певицата, "The Tortured Poets Department" ще представи 16 чисто нови песни, като някои издания ще съдържат бонус парчето “The Manuscript“. Новината дойде само няколко часа, след като Swift подлуди феновете си, променяйки профилните си снимки в социалните мрежи на черно-бели. Това накара много Swifties да повярват, че тя е готова да обяви своя нов запис на Reputation (Taylor's Version). Премиерата на нов албум предизвика голямо вълнение и означава, че ще има нова музика към хитовото ERAS TOUR, което ще се проведе в Европа това лято.

Ключови думи: