На живо

7

Taylor Swift остава за втора поредна седмица на върха на Billboard Hot 100

Той дебютира на върха на първи ноември, повличайки крак за още девет песни от албума й Midnights, с които тя изцяло превзе първата десетка

Публикувано на 08 Ноември 2022
Taylor Swift остава за втора поредна седмица на върха на Billboard Hot 100
Снимка: Анимато Мюзик / UMG

Хитът на Taylor Swift „Anti-Hero“ остава за втора поредна седмица под номер 1 в класацията за сингли Billboard Hot 100.

Той дебютира на върха на първи ноември, повличайки крак за още девет песни от албума й Midnights, с които тя изцяло превзе първата десетка.

С постижението си от 10 песни в топ 10 на Hot 100, певицата вече може да се похвали с най-много топ 10 сред жените в историята на класацията, с 40 (надминавайки 38 на Мадона). Сред всички артисти тя изостава само от Drake (59 топ 10).

Плюс това, Midnights става първият албум в историята с цели 10 Hot 100 топ 10, надминавайки деветте от Drake от Certified Lover Boy през 2021 г.

В новото подреждане на Billboard Hot 100 на второ място се нарежда „Lift Me Up“ на Rihanna.

Парчето, част от саундтрака на „Черната Пантера: Уаканда завинаги“ е първото, което перлата на Барбадос издава от 2017 г. насам. С него певицата отдава почит на Чадуик Боузман, който почина от онкологично заболяване през 2020 г. Той беше актьорът, който се превъплъти в образа на Черната пантера в първия филм.  

Третото място в тазседмичната класация се заема от Sam Smith и Kim Petras с "Unholy", които миналата седмица бяха изместени чак на номер 11 от инвазията на Taylor Swift в Top 10.

Класацията Billboard Hot 100 съчетава стрийминг от всички жанрове в САЩ (официално аудио и официално видео), предаване по радиото и данни за продажби. Всички класации (с дата 12 ноември 2022 г.) ще бъдат актуализирани на Billboard.com днес (8 ноември). 

Още музикални новини може да чуете по радио N-JOY на честотите във вашия град или на njoy.bg.

Ключови думи: