На живо

7

Taylor Swift издава нов албум през октомври

Тя анонсира предстоящото издание по време на музикалните награди на MTV

Публикувано на 29 Август 2022
Taylor Swift издава нов албум през октомври
Снимка: Анимато Мюзик / UMG

Поп звездата Taylor Swift спечели отличието “Видео на годината” на церемонията по връчването на видео музикалните награди на MTV за 2022 г. (28 август) за 10-минутния си видеоклип към песента "All Too Well: The Short Film".

Тя използва благодарствената си реч да разкрие, че десетият ѝ студиен албум – Midnights ще излезе на 21 октомври. В полунощ официалният уебсайт на 32-годишната певица се срина, а в социалните мрежи Swift сподели заглавието и обложката на новата колекция от 13 песни, описвайки я като "историите на 13 безсънни нощи, разпръснати из целия ми живот".

Снимка: Анимато Мюзик / UMG

"Това е колекция от музика, написана посред нощ, пътуване през кошмари и сладки сънища", сподели Taylor . "Пътищата, по които вървим, и демоните, с които се сблъскваме. За всички нас, които сме били на път да направим съдбовна грешка, докато седим будни в любов и страх, смут и сълзи. Но сме решили да продължим напред и да търсим - с надеждата, че може би, когато часовникът удари 12... ще срещнем себе си". 

Midnights е първият албум на Taylor Swift с нови песни от почти две години насам. Предстои да видим дали Taylor ще продължи да се отдалечава от кънтри музиката, която първоначално я направи звезда и от поп звученето в началото на 20-те ѝ години. Последните ѝ две студийни заглавия, издадени през 2020 - Folklore и Evermore, дадоха началото на преминването ѝ към фолклорната и алтернативната музика. Миналата година изпълнителката счупи рекорд, поставен между 1965 и 1966 г. от The Beatles. Fearless (Taylor's Version), Folklore и Evermore достигнаха #1 във Великобритания в рамките на 259 дни, подобрявайки рекорда от 364 дни на легендарната британска група.

Ключови думи: